« Život
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
BLAM BLAM

Trećina ljudi žali zbog nekih objava na Facebooku

Više od polovice ispitanika u studiji svjesno je da mnogi pozorno prate što rade na društvenim mrežama i da tako mogu saznati razne privatne podatke o njima

Kako si upropastiti život Facebookom
Kako si upropastiti život Facebookom (Facebook)
Više o

privatnost

,

postavke privatnosti

,

Faceboook

Facebooku možete pristupiti sa svega što ima bilo kakvu vezu s internetom, a vrlo često se pokaže da to i nije najbolja stvar koja vam se dogodila u životu. Recimo, kad ste se izneredili s prijateljima i slikali se u kompromitirajućim pozama, te veselo zalijepili fotku ili status na svoj profil.

Kad ste drugo jutro vidjeli komentare, shvatili ste da vam je odluka bila izuzetno loša, no već je bilo kasno.

Otprilike trećina svih korisnika Facebooka žali što je objavila svoje osobne podatke na popularnoj društvenoj mreži, a čak svaki deseti imao je problema na poslu zbog objava u kojima su se javno požalili na šefa ili kolege. 

Više od polovice ispitanika u studiji svjesno je da mnogi pozorno prate što rade na društvenim mrežama i da tako mogu saznati razne privatne podatke o njima, a najviše se žali zbog fotki u pripitom ili pijanom stanju, videa snimanih u takvim trenucima i objava vezanih na ljubavni život.

Naravno, osnovni problem je u naivnost korisnika koji objavljuju bilo što ne pazeći pritom na postavke privatnosti, a još manje ih redovito provjerava promjene po tom pitanju i usklađuje svoj profil s njima. 

19.12.2012. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh