« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
DAVOR BERNARDIĆ

SDP će ići politikom sigurnih i stabilnih koraka

Konvencija Zagrebačke organizacije SDP-a danas je počela rad pod geslom "Jači, bolji, moderniji SDP"

(Nina Djurdjevic/CROPIX )
Više o

SDP

,

Davor Bernardić

490 izaslanika okupljenih na Zagrebačkom velesajmu izabrat će dva potpredjednika te Glavni i Nadzorni odbor organizacije čiji su članovi prije dva tjedna na neposrednim izborima za predsjednika izabrali Davora Bernardića. Za potpredsjednike organizacije kandidirali su se Mirando Mrsić, Gordan Maras, Igor Rađenović, Ivan Bare i Darko Kuljiš.

Okupljene izaslanike pozdravio je i predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Naglasio je kako je organizaciji uvijek na raspolaganju kao njezin član i kao predsjednik stranke, ali "bez tutorstva i patroniziranja". "Izbori su stanje teških riječi i optužbi, a sada nakon izbora treba sjesti i raditi zajedno", kazao je Milanović.

Ponovio je da je SDP neposrednim izborom čelnika gradske stranačke organizacije pokazao da se ne boji svojih ljudi te dodao da će stranka tako funkcionirati i kad dođe na vlast na državnoj razini. Rekao je i da SDP u Zagrebu nema puno vremena. "Devet mjeseci su trajali izbori, a sada trebamo pokazati ljudima da mislimo ozbiljno i razuvjeriti sve one koji insinuiraju da je ova stranka ista kao i neka druga stranka", kazao je Milanović.

Milanović se osvrnuo i na aktualne događaje na državnoj razini, prozvavši Vladu za cinizam i nasilje u društvenom dijalogu o osjetljivim pitanjima, kakav je Zakon o radu (ZOR). "Vlada demonstrira nasilje, a mi poručujemo da takvo ponašanje neće proći ni sada ni bilo koji drugi put", rekao je Milanović, koji je uvjeren da će sindikati uspjeti prikupiti dovoljno potpisa za referendum o izmjenama ZOR-a.

Davor Bernardić naglasio je, pak, da je zagrebački SDP cijelo proteklo desetljeće provodio politiku koja je omogućila rast standarda i bolji život za zagrepčane. "Zato, a ne slučajno, građani poklanjaju glas SDP-u", ocijenio je.

Odbacio je komentare da zagrebačka organizacija stranke nema vizije ni snage, kazavši da će SDP "ići politikom sigurnih i stabilnih koraka". "Ne bježimo od odgovornosti, znat ćemo povući prave poteze", rekao je Bernardić. Kazao je i da "neki misle da SDP u Zagrebu nikad nije bio ranjiviji pa zbijaju redove za lokalne izbore" te ustvrdio kako SDP "nikad nije bio jači" te da će demonstrirati jedinstvo.

Uz predsjednika stranke, konvenciju su pozdravili i potpredsjednici SDP-a Zlatko Komadima i Milanka Opačić, članovi Predsjedništva i Glavnog obora SDP-a te saborski zastupnici, kao i predstavnici SDP-ovih koalicijskih partnera na gradskoj razini. (hina/metro-portal)

12.06.2010. 13:19:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh