« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
SAVJET

Treba vam eterično ulje naranče, vjerujte ;)

Jedno od eteričnih ulja sa širokim spektrom primjene je eterično ulje naranče koje se dobiva hladnim prešanjem iz kore slatke naranče Citrus sinensis

Eterično ulje
Eterično ulje (Arhiva)
Više o

naranča

,

ulje naranče

Eterična ulja su to smjese hlapivih, biološki aktivnih spojeva dobivenih iz različitih dijelova biljaka destilacijom ili tiještenjem. Ti dijelovi su najčešće korijen, stabljika, cvijet, list i plod. Ova ulja su obično bezbojna do žućkasta, ovisno o biljnom materijalu iz kojeg se dobivaju.

Od davnina se koriste u razne svrhe, najčešće kozmetičke i aromaterapeutske, a svaka vrsta pruža određen efekt. Tako, primjerice, eterično ulje lavande odlično je za smirenje, a ulje ravensare je antibakterijsko i povoljno djeluje na respiratorni sustav.

Jedno od eteričnih ulja sa širokim spektrom primjene je eterično ulje naranče koje se dobiva hladnim prešanjem iz kore slatke naranče Citrus sinensis. Ponekad se za dobivanje ovog ulja mogu koristiti listovi i cvjetovi biljke naranče.

Jedno od eteričnih ulja sa širokim spektrom primjene je eterično ulje naranče koje se dobiva hladnim prešanjem iz kore slatke naranče Citrus sinensis. Ponekad se za dobivanje ovog ulja mogu koristiti listovi i cvjetovi biljke naranče.

Ovo ulje ima snažno antioksidativno i protuupalno djelovanje pa se često koristi u kozmetičkim proizvodima. Vrlo je nježnog, toplog mirisa koji opušta, posebice u hladnim zimskim danima.

Stoga, kupite si ga i uživajte!

10.11.2022. 17:50:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh