« Žene
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
BRBLJAVOST

Tražite komunikativnog muškarca? Razmislite još jednom

Iako je komunikativnost nešto što većina žena voli kod potencijalnih partnera, činjenica da se muškarac osjeća ugodno u vašem društvu nije nužno pozitivna stvar

Fotografija vijesti
Više o

zaljubljenost

,

muškarci i žene

,

zavođenje

Unatoč tomu što većina žena tvrdi kako voli muškarce koji nemaju problema s komunikacijom, čini se kako bi muška brbljavost u ženinom društvu mogla značiti puno više nego smo do sada mislili.

Naime, znanstvenici sa nizozemskog Sveučilišta u Nijmegenu proveli su istraživanje koje je pokazalo kako (heteroseksualni) muškarci imaju zamuckuju i ostaju bez riječi u ženskom društu kad im se neka od njih sviđa.

Ispitanici su prvo podvrgnuti tzv. Stroopovom testu, kojemu je glavni cilj kroz niz zadataka procijeniti nečiju sposobnost razmišljanja. Nakon toga su stavljeni pred dva izazova temeljena na svakodnevnim interakcijama s drugim ljudima.

U oba se slučaja pokazalo kako na žensku sposobnost komunikacije nimalo ne utječe činjenica gledaju li ih drugi muškarci ili ne, dok se muška sposobnost razgovijetnog govora drastično kvarila u situacijama gdje su ih slušale žene.

Znanstvenici smatraju da razlog ovom fenomenu leži u genetici te da muškarci zamuckuju pred ženama za koje smatraju kako postoji šansa da bi im mogle postati partnerice. Jedan dio njih tvrdi i kako ne treba zanemariti niti vrlo visoka društvena očekivanja, zbog čega mnogi muškarci osjećaju snažan pritisak, uslijed čega dolazi do poremećaja u komunikaciji.

Unatoč činjenici da je svakako potrebno još istraživanja ovog fenomena da dobijemo konačne odgovore i objašnjenja, činjenica da je muškarac koji vam se sviđa u vašem društvu opušten i brbljav vrlo vjerojatno znači da vas gleda isključivo kao potencijalnu prijateljicu. Ipak, ne dajte se obeshrabriti - malo dobrog starog ženskog ignoriranja i nezainteresiranosti stvari su kojima niti jedan frajer ne može odoljeti.

23.03.2012. 08:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh