« Hrvatska
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
EHHH...

"Transparentnom" gradonačelniku zbog pogodovanja pao natječaj za Osnovnu školu Strmec

Osporena je zakonitost pregleda i ocjene ponuda te je Grad Sveta Nedelja dužan isplatiti naknadu zajednici ponuditelja za troškove žalbenog postupka u iznosu od 70.000,00 kuna

"Problemčić"?! (Arhiva)
Više o

Sveta Nedelja

,

pogodovanje

,

Dario Zurovec

,

područna škola

,

Strmec

Škola u Strmcu godinama vapi za adaptacijom i dogradnjom novih kapaciteta. I dok su se Svetonedeljčani nadali da će njihova djeca uskoro krenuti u novu, obnovljenu i modernu školu, kako je obećavao gradonačelnik Dario Zurovec, realnost je drugačija.

Prema dokumentu od 5. svibnja 2021. vidljivo je kako je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave povodom žalbe zajednice ponuditelja Trames d.o.o., Dubrovnik, Elektrocentar Petek d.o.o., Ivanić Grad, i Magnum Supra d.o.o., Dubrovnik, na Odluku o odabiru u otvorenom postupku javne nabave, broj objave: 2020/S OF2-0040694, predmet nabave: Izgradnja zgrade područne osnovne škole u naseiju Strmec, naručitelja Grad Sveta Nedelja, Sveta Nedelja, PONIŠTILI odluku o odabiru izvođača za izgradnju zgrade Područne škole Strmec.

Razlog je pogodovanje u predmetnom postupku, u kojem je dostavljeno jedanaest ponuda. Grad je dvije ponude ocijenio valjanima te je dana 25. ožujka 2021. donio odluku o odabiru kojom je kao najpovoljniju odabrao ponudu ponuditelja Radnik d.d., Križevci.

Osporena je zakonitost pregleda i ocjene ponuda te je Grad Sveta Nedelja dužan isplatiti naknadu zajednici ponuditelja za troškove žalbenog postupka u iznosu od 70.000,00 kuna.

No, ono važnije - djeca i dalje nemaju svoju školu a transparentnost Grada i gradonačelnika Zurovca pod velikim je upitnikom! 

15.05.2021. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh