« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NE PAŠU MU

Tranparency International BiH će tužiti Milorada Dodika

Dodik je zaposlenike Transparency Internationala nazvao kriminalcima, lopovima i vragovima, a to je tek jedan u nizu njegovih ispada

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milan Radulović/Nezavisne novine/CROPIX)
Više o

Milorad Dodik

,

viktorijansko doba

Bosanskohercegovački ogranak međunarodne organizacije Transparency International najavio je u petak kako će podnijeti sudsku tužbu protiv predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika zbog njegovih stalnih napada i omalovažavanja zaposlenika TI-ja.

U izjavi mjesnim medijima u RS Dodik je ranije ovog tjedna zaposlenike TI nazvao "kriminalcima", "lopovima" i "vragovima". Ta organizacija podsjeća kako je to tek jedan u nizu istupa kojima Dodik pokušava diskreditirati one koji ukazuju na nepravilnosti i pojave korupcije u entitetskoj vladi.

"Dodik je još jednom pokazao da se u RS pokušava ugušiti glas civilnog društva i svaka kritika na račun vlade. Imajući u vidu kako je u tijeku izborna godina, očito je da je ovakav napad na TI BiH dio prljave predizborne kampanje u svrhu obračuna s neistomišljenicima te preusmjeravanje nezadovoljstva građana s neuspjeha vlasti na izmišljene neprijatelje i međunarodne urote", stoji u priopćenju TI BiH dostavljednom medijima.

Ta udruga podsjeća kako je TI već bio izložen Dodikovim napadima i klevetama u medijima koji su mu bliski. Napadi su uslijedili nakon što je TI ukazao na nezakonitosti u procesu privatizacije naftne industrije u RS. Zbog zabrinutosti za sigurnost svojih zaposlenika TI je tada morao u kraćem razdoblju prekinuti djelovanje. (hina/metro-portal)

14.05.2010. 19:19:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh