« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PRIJE SEZONE

Trajekti poskupljuju prosječno tri posto

Cijene su određene za svaku liniju posebno, pa neke trajektne linije neće uopće poskupjeti, dok će druge poskupjeti za devet posto

(Cropix)
Više o

Jadrolinija

,

trajekti

,

trajektni promet

,

trajekti poskupljenje

Nove cijene prijevoza u linijskom pomorskom prometu na Jadranu stupit će na snagu 22. ožujka, ali samo na trajektnim i brodskim linijama koje održava nacionalni brodar Jadrolinija i osjetno nižim od onih o kojima se nagađalo u javnosti. Cijene su određene za svaku liniju posebno, a ne linearno, i ukupno izvansezonsko povećanje trajektnih tarifa neće biti veće od tri posto, priopćeno je iz Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Upravno vijeće Agencije na današnjoj je sjednici održanoj u Zagrebu prihvatilo zahtjev Jadrolinije i dalo suglasnost na izvansezonske tarife za prijevoz putnika i vozila, koje će se primjenjivati od 22. ožujka do 31. svibnja, te na sezonske tarife za razdoblje od 1. lipnja do 30. rujna 2010. godine. Ta se poskupljenja odnose za redovite putnike i vozila.

Za otočane, odnosno osobe sa stalnim boravkom na otocima koje uživaju povlastice u prijevozu, povećane tarife primjenjivat će se od 22. ožujka do 31. prosinca 2010., što znači da kod otočnih karata neće biti dodatnih sezonskih poskupljenja.

U izvansezoni neće uopće biti izmjena cijena na trajektnim linijama Brestova-Porozina, Valbiska-Merag, Prizna-Žigljen i Prapratno-Sobra, na sedam linija poskupljenje će biti između tri i četiri posto, a na sedam linija između 7 i 9 posto.

Tako će putnik za Supetar umjesto dosadašnjih 27 kuna kartu plaćati 28 kuna, a za vozilo do pet metara cijena je sa 126 povećana na 130 kune. Na liniji Zadar-Preko cijena karte za putnike nije povećana, a za vozila je porasla sa 79 na 86 kuna. Ni na liniji Split-Vis prijevoz putnika ne poskupljuje, a za vozilo će sa 296 porasti na 308 kuna.

Kod otočnih karata poskupljenja su od nekoliko kuna. Tako je, primjerice, na liniji Biograd-Tkon putna karta za otočane sa 4,50 poskupjela na 6 kuna, a na trajektnim linijama Drvenik-Sućuraj, Prizna-Žigljen i Orebić-Dominče otočani će umjesto 5,50 plaćati 7 kuna.

Na sjednici je posebno naglašeno da su cijene prijevoza vozila za otočno stanovništvo (automobili s vinjetom) i nakon ovoga poskupljenja i do 20 posto niže nego su bile do 2004. godine, navodi se u priopćenju. (hina/metro-portal)

17.03.2010. 15:44:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh