« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
bijesno more

Trajekt udario u rivu Valbiska, Dubrovnik zahvatilo olujno jugo

Na trajektu je bilo petoro putnika i pet ukrcanih vozila, no srećom nitko nije ozlijeđen, a ukrcana vozila nisu oštećena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tea Cimaš/Cropix)
Više o

Dubrovnik

,

Jadrolinija

,

vjetar

,

trajekt ilovik

,

olujno jugo

,

valbiska

Trajekt "Ilovik" koji je plovio na redovnoj liniji Valbiska - Merag između otoka Krka i Cresa sinoć u 22,40 sati se prilikom uplovljavanja u Valbisku zbog iznenadnog naleta vjetra zanio i udario o obalu, izvijestila je danas Uprava "Jadrolinije".

Na trajektu je bilo petoro putnika i pet ukrcanih vozila. Nitko od putnika ni članova posade nije ozlijeđen, a ukrcana vozila nisu oštećena. Na trajektu je oštećena oplata broda, ali more nije prodrlo u brod pa nije bilo opasnosti od onečišćenja mora, kaže se u priopćenju.

Jugozapadni vjetar je bio praćen tučom, vidljivost je bila veoma slaba i trajekt je udario desnim bokom u vrh pristaništa, kaže se u priopćenju. U 00,47 sati pristao je na operativni dio obale pa su iskrcani automobili i putnici, navodi Uprava "Jadrolinije".

Jutros su brod pregledali inspektori sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Rijeka i stručnjaci Hrvatskog registra brodova, nakon čega je trajekt krenuo u remontno brodogradilište Kraljevica gdje će se popraviti.

Oštećeni trajekt je na relaciji između Valbiske na Krku i Meraga na Cresu zamijenio trajekt "Cres" pa nije bilo poremećaja u redovnom odvijanju linije, izvijestila je "Jadrolinija".

Olujno nevrijeme/Ivo Ravlić/CXNa dubrovačkom području pak puše olujno jugo, koje dostiže brzinu i do 110 kilometara na sat, praćeno je kišom, što znatno otežava cestovni i pomorski promet.

Prema informacijama iz Centra 112 na prometnicama ima odrona, osobito na cestama kroz Župu Dubrovačku, te odlomljenih grana pa vozači moraju biti na oprezu.

Brod Postira, koji prometuje za Elafitske otoke, danas ne vozi. Ako ostane ovakvo vrijeme, brod "Vis" neće u 15 sati isploviti za otok Šipan, kao ni katamaran "Nona Ana" te će Elafitski otoci danas biti odsječeni od kopna. (hina/metro-portal)

01.12.2009. 13:04:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh