« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
EKO-KATASTROFA

Trajekt udario u gat u Splitu, iscurile 33 tone nafte

Prilikom udara u obalu na boku broda s lijeve strane došlo je do oštećenja oplate površine 3x3 metra

(Ante Cizmic / CROPIX)
Više o

splitska luka

,

Jadrolinija

,

trajekt

,

tin ujević trajekt

Iz Jadrolinijinog trajekta "Tin Ujević", koji je u ponedjeljak oko 19.30 sati prilikom uplovljavanja u splitsku trajektnu luku krmenim dijelom udario u gat, iscurile su 33 tone goriva dizela D".

Radi spriječavanja širenja onečišćenja mora Lučka kapetanija Split odmah je organizirala postavljanje plutajućih brana, priopćilo je u noći s ponedjeljka na utorak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Aktiviran je i Županijski stožer za iznenadno onečišćenje mora, a na mjesto nesreće stigli su policija i vatrogasci, priopćilo je ministarstvo.

Prilikom udara u obalu na boku broda s lijeve strane došlo je do oštećenja opla te površine 3x3 metra, a inspektori Lučke kapetanije Split obavljaju uviđaj radi utvrđivanja uzroka ove pomorske nesreće, navodi se u priopćenju.

Brod je, pri uplovljavanju u luku Split na redovnoj liniji iz Starigrada na Hvaru, udario u obalu kod veza 13/12 na gatu Svetog Petra nakon čega je preko obalne radio postaje emitirana poruka o zabrani uplovljavanja u gradsku luku Split između vezova 13 i 17.

U trenutku nesreće u trajektu "Tin Ujević", kojega je dužina 98 metara, nalazilo se 145 putnik, 11 osobnih auta i 21 teretno vozilo ali nitko nije ozlijeđen niti je bilo materijalne štete na vozilima, navodi se u priopćenju. Zapovjednika broda Damira Rušinovića, te 12 članova posade ispitat će inspektori lučke kapetanije, stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

23.03.2010. 06:57:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh