« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
NOVOSTI

Toshiba potpisala dokumente o prodaji poluvodičkog poslovanja, ali…..

Devedesetih godina prošlog stoljeća, Japan je dominirao tržištem poluvodiča ( NEC, Toshiba, Hitachi...), no polako su im vodstvo preuzeli južnokorejski i kineski konkurenti

Toshiba je prodala dio poslovanja, no problemi su ostali
Toshiba je prodala dio poslovanja, no problemi su ostali (Arhiva)
Više o

Toshiba

,

poluvodiči

,

Bain Capital

Toshiba je nakon devetomjesečne dražbe uspjela za 18 milijardi dolara prodati svoje poslovanje s poluvodičkim memorijama investicijskoj grupi Bain Capital. Time se japanska tvrtka oslobodila problema, ali još uvijek ne mogu riješiti sve zapreke za dovršetak potpisivanja dokumenata.

Razlog je što neke tvrtke koje čine Bain Capital, poput Applea, nisu zadovoljne dijelovima kupoprodajnog ugovora. Pojednostavljeno, ne vide dovoljno benefita za sebe ovom kupnjom. Još jedna prepreka koju Toshiba mora prevladati je barijera koju je stvorio Western Digital s kojim dijele kontrolu nad SanDiskom. Budući WD nije bio uključen u pregovore, sada nastoje stvoriti što više prepreka kako bi se izbjeglo njegovo zaključivanje. Čak su pokrenuli postupak pred arbitražnim sudom, koji se može povući do 2019. godine.

Također regulatorna tijela na tržištu u Japanu trebaju dati svoju suglasnost po pitanju prodaje. To bi se moglo realizirati tek nakon završetka japanske fiskalne godine, koja završava 30. ožujka 2018. godine.

Inače, devedesetih godina prošlog stoljeća, Japan je dominirao tržištem poluvodiča ( NEC, Toshiba, Hitachi...), no polako su im vodstvo preuzeli južnokorejski i kineski konkurenti. Među njima su Tsinghua Unigroup of China i Samsung Electronics, koji troše 30 i više milijardi dolara u istraživanje i razvoj. Toshiba nije više mogla pratiti njihov napredak i našli su se u financijskim problemima iako su trenutno drugi najveći svjetski proizvođač NAND memorije. I ovaj podatak objašnjava cijeli nered i sve probleme koji okružuju pregovore, navodi Reuters. 

03.10.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh