« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Torcida u zasjedi čekala BBB-ovce i napala ih

Privedena su i novčano kažnjena 24 navijača, za jednim se traga

Policija je identificirala svih 70 pripadnika BBB-a i Torcide koji su sudjelovali u sukobu
Policija je identificirala svih 70 pripadnika BBB-a i Torcide koji su sudjelovali u sukobu (Željko Hajdinjak/CROPIX)
Više o

Torcida

,

navijači

,

Bad Blue Boys

,

huligani

,

sukob

U masovnoj tučnjavi između navijača Torcide i Bad Blue Boysa u srijedu navečer u Čakovcu lakše su ozlijeđena dvojica pripadnika BBB, jedan torcidaš i policajac koji je sudjelovao u smirivanju nereda.

Oštećene su, uglavnom razbijenim bocama, četiri policijske ‘marice’. Sukob između dviju navijačkih skupina izbio je oko 22 sata u blizini središta Čakovca, u Ulici Zrinskih i Frankopana. Navijači Hajduka i Dinama vraćali su se s pripremnih prijateljskih utakmica koje su njihovi klubovi igrali u Sloveniji.

Izgrednici pušteniNakon što su noć proveli u policiji, dvadesetčetvorica izgrednika jučer su privedena prekršajnom sudu u Čakovcu. Ondje su kažnjeni novčanim  kaznama od dvije i deset tisuća kuna, a potom pušteni na slobodu.  

Policija bacila suzavac

Sukob su započeli pripadnici Torcide koji su s automobilima u blizini benzinske crpke postavili zasjedu Bad Blue Boysima i napali ih. Izbila je opća tučnjava u kojoj su korištene metalne i gumene palice, pajseri, bokseri, razbijene boce i zapaljene bengalke. Razjareni navijači nisu gledali čime se međusobno tuku i na koga što bacaju. Policija je intervenirala iznimno brzo, pokušavši prvo razdvojiti dvije razularene skupine.

- Kada to nije uspjelo, bili smo prisiljeni koristiti fizičku snagu, a potom i suzavac, nakon čega su se navijači razbježali - kaže glasnogovornik PU Međimurske Krunoslav Gosarić.

U sukobu je sudjelovalo 50 do 70 navijača s obje strane, a većina se već pri dolasku policije razbježala preskačući ograde autokuća u obližnjoj poduzetničkoj zoni.

Dogovoreni obračun

Iako se nagađalo da je sukob ranije dogovoren iz kruga pripadnika BBB i Torcide nije potvrđeno da je do sukoba došlo tako što je dogovoreno vrijeme i mjesto sukoba. (S.Zegnal/EPEHA) 

04.07.2008. 01:36:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh