« Žene
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
TAJNO ŽENSKO ORUŽJE

Torbica Margaret Thatcher prodana za 28.000 dolara

Ova je torba bila zaštitni znak poznate bivše premijerke i "željezne lady", koja je upravljala Britanijom od 1979. do 1990. godine

Fotografija vijesti
Više o

Margaret Thatcher

Zaštitni znak i omiljena torbica Margaret Thatcher, bivše premijerke Velike Britanije, prodana je na dražbi u Londonu za 28.000 eura, javila je aukcijska kuća Christie's a prenosi Hina.

Margaret Thatcher predala je tu crnu torbicu autoru bestselera i nekadašnjem političaru Jeffreyju Archeru kako bi je se prodalo. Torba je bila zaštitni znak "željezne lady", prve premijerke koja je upravljala Velikom Britanijom od 1979. do 1990. godine.

Lord Kenneth Baker, član kabineta Thatcherove od 1985. do 1990., tvrdi da je torbica predstavljala njezino "tajno oružje".

Kako bi potpomogla njezinu autoritetu, smještala ju je na vidnom mjestu na stolu prilikom sastanaka kabineta. "Vadila bi često iz nje komade papira na kojima su joj bili zabilježeni zaključni argumenti", rekao je lord Baker.

Nosila je tu torbu i na međunarodnim susretima s američkim predsjednikom Ronaldom Reaganom i sovjetskim čelnikom Mihailom Gorbačevim.

28.06.2011. 12:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh