« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Top menadžeri rade besplatno

U Japanu zbog krize menadžeri moraju raditi besplatno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

menadžeri

,

financijska kriza

,

posao bez plaće

,

Elpida Memory

,

menadžerski bonusi

Predsjednik uprave japanske korporacije Elpida Memory od sada će raditi besplatno, što je simbolička gesta pomoći poduzeću u financijskim poteškoćama uslijed globalne krize, objavila je tvrtka u ponedjeljak.

Predsjednik uprave Yukio Sakamoto neće primati plaću u studenom i prosincu, a nakon toga će primati polovicu plaće sve dok se Elpida Memory ne oporavi, precizirala je jedna glasnogovornica.

"On želi pokazati da je čvrsto odlučio oporaviti poduzeće", objasnila je, ali nije željela precizirati iznos šefove plaće. Navela je samo da je niža od prosječne plaće vrhunskih menadžera u Japanu koja iznosi oko 360. 000 eura godišnje.

Među japanskim generalnim direktorima čest je slučaj da si sami srežu plaće u slučaju lošeg poslovanja poduzeća, ali je vrlo rijedak slučaj da rade besplatno.

Elpida Memory je jedan od glavnih svjetskih proizvođača memorija DRAM, koje se koriste u brojnim elektroničkim aparatima. Tvrtka predviđa čisti gubitak od oko 46 milijardi jena (115 milijuna eura) između travnja i rujna, zbog pada potražnje i žestoke konkurencije u svijetu. (hina/metro-portal)

20.10.2008. 11:43:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh