« Iza ogledala
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
TOP LISTA

Top lista najbizarnijih fake newsa

Ekipu Faktografa sa sedam urednika i novinara, uz dvije osobe koje rade na projektnim prijavama i administraciji, vodi glavni urednik Petar Vidov

Top lista bisera
Top lista bisera (Arhiva)
Više o

Fake News

,

bizarnosti

Top lista najbizarnijih

Upitani za "top listu" pet najbizarnijih dezinformacija na temelju kojih je Faktograf reagirao tekstom i utvrđivanjem činjenica, ističu da je "paleta stvarno široka, ali vrijedi pokušaja".

Prvo mjesto, po njihovoj ljestvici, drži "domaći" video koji je kružio mrežama nepismeno naslovljen "Corona - ekonomski kaos - novi svijetski poredak". Ukratko, zbog koronakrize i recesije dolazi novi poredak, UN uvodi jednu svjetsku državu kojom će vladati kao Antikrist, a u sve se to nekako upleo i nacistički "leteći tanjur" Haunebu II.

Na drugom je mjestu "Matična ploča, koja se ugrađuje u 5G baznu stanicu ima oznaku Covid -19", a slijedi "Bez testa nema korone, ona se upravo testom ugrađuje".

Na četvrtom je mjestu: "Cjepivo protiv Covida-19 (iako još nije ni predstavljeno!?) sadrži otrovne sastojke", a petom "Svjetska zdravstvena organizacija će upadati u domove i otimati djecu".

Ekipu Faktografa sa sedam urednika i novinara, uz dvije osobe koje rade na projektnim prijavama i administraciji, vodi glavni urednik Petar Vidov. Uz to, koriste i vanjske novinare i suradnike. Svoju su misiju definirali u nedavno objavljenom tekstu u kojem su odgovorili na optužbe Nine Raspudića za manipulaciju istinom.

"Faktograf se ne bavi istinom, bavimo se činjenicama. Provjeravamo činjeničnu točnost javno izrečenih tvrdnji. Ne određujemo što je istina, a što nije, već ukazujemo na činjenično netočne i neutemeljene tvrdnje u javnom prostoru", napisao je Petar Vidov.

25.10.2020. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh