« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
17. DODJELA

Tony Cetinski osvojio Porin za hit godine

Cetinski je Porina dobio za pjesmu "Kad žena zavoli"

Više o

Porin

,

Tony Cetinski

Najboljim albumom godine proglašena je "Tvornica snova" Nene Belana i Fiumensa, a Porin za pjesmu godine pripao je grupi Nola za skladbu "Iznad oblaka".

Porina za najbolji pop album za album "Živim po svome" dobila je Josipa Lisac, kojoj je Porin pripao i za najbolju žensku izvedbu za pjesmu "Živim po svome".

Za najbolju mušku vokalnu izvedbu Porina je dobio Marko Tolja za skladbu "Sama si i ti". Porin za najbolju vokalnu suradnju dodijeljen je Dini Dvorniku i TBF-u za pjesmu "Šlapa".

Grupa Kawasaki 3P dobila je za album "Idu Bugari" Porina za najbolji album alternativne glazbe, dok je Porina u kategoriji novi izvođač godine dobio sastav Valungari.

Dobitnici Porina za životno djelo za 2010. su Pavle Dešpalj, Stipica Kalogjera, Julije Njikoš i Vojno Kundić.

Uz posthumne Porine već dodijeljene obiteljima Darka Glavana i Miroslava Šuteja, Institut hrvatske glazbene industrije odlučio je dodijeliti još jedan posthumni Porin obitelji nedavno preminulog glazbenog producenta Mate Došena.

Porin se dodjeljuje u 49 kategorija, a središnja večer 17. svečanosti dodjele te hrvatske diskografske nagrade održana je u Biogradu. Dodjela nagrada u kategorijama klasične, jazz i duhovne glazbe održana je prošlu subotu u Šibeniku.

Najviše nominacija za ovogodišnjeg Porina, po njih šest, imali su grupa Nola, Natali Dizdar, Gabi Novak i Josipa Lisac. (hina/metro-portal)

16.05.2010. 00:53:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh