« Sport
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
POI

Tomislav Zadro nastupio na zimskim i ljetnim paraolimpijskim igrama

Deseto mjesto u utrci na kronometar

Tomislav Zadro
Tomislav Zadro (Damir Glibušić/CROPIX)
Više o

biciklizam

,

POI

,

Tomislav Zadrao

Nastupivši u utrci na kronometar Tomislav Zadrao je postao jedini hrvatski sportaš koji je ubilježio nastup na zimskim i ljetnim paraolimpijskim igrama.

Ovaj ratni heroj i svestrani sportaš nastupio je u slalomu i veleslalomu na paraolimpijskim igrama u Salt Lake Cityu 2002. godine osvojivši deseto mjesto u slalomu. Četiri godine kasnije bio je član reprezentacije na zimskim igrama u Torinu, a u Pekingu će osim utrke na kronometar u kojoj je zauzeo deset mjesto nastupiti i u cestovnoj utrci.

"Staza je bila iznimno teška, konfiguracija terena je bila malo gore, malo dolje i izuzev ciljne ravnine nigdje nije bilo mjesta gdje se moglo malo predahnuti," kazao je Zadro koji je u Domovinskom ratu izgubio desnu potkoljenicu.

Na koncu nije bio previše zadovoljan ostvarenim rezultatom, 24.8 kilomatara je prošao za 39:42.59 minuta što je bilo nešto više od šest minuta sporije vrijeme od pobjednika Čeha Jiria Jezeka. Drugi je bio Rumunj Carol Eduard Alcaide sa 27 sekundi zaostatka za pobjednikom, dok je broncu osvojio Španjolac Roberto Alcaide (+42.16).

"Očekivao sam bolji rezultat, no jednostavno nije išlo," dodao je 39-godišnji Vinkovčanin.

Zadro je prije rata bio odbojkaš i igrao je za Zrinjski iz Nuštra i Novi Zagreb, a nakon što je u ratu ostao bez noge okušao se u sjedećoj odbojci, vozio je brdske i kružne utrke Valvoline kupa, trenirao plivanje, te se na koncu pronašao u skijanju i biciklizmu.

"Neko vrijeme sam gurao oba sporta, no jednostavno više nije išlo. Prevladalo je biciklizam i zadnje četiri godine se bavim samo tim sportom," kazao je Zadro više puta odlikovan stožerni narednik i otac troje djece. (HINA)

12.09.2008. 12:57:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh