« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
FARSA

Tomislav Karamarko novi predsjednik HDZ-a

Nakon 8 sati glasanja u dva kruga, Karamarko je uspio pobijediti sve protukandidate i postati novi predsjednik HDZ-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Jadranka Kosor

,

Milan Kujundžić

,

Tomislav Karamarko

,

HDZ izbori

,

predsjednik HDZ-a

,

Drago Prgomet

Tomislav Karamarko noćas je nakon cjelodnevnog 15. Općeg sabora HDZ-a izabran za novog predsjednika HDZ-a. U drugom krugu glasovanja koje se protegnulo do pred jutro, Karamarko je dobio 971 glas, a njegov protukandidat Milan Kujundžić 860 glasova izaslanika.

Za predsjednika stranke glasovalo je 1845 izaslanika, važećih glasova bilo je 1834, a 11 je bilo nevažećih.

Za zamjenika predsjednika stranke izabran je Drago Prgomet, koji je dobio 715 glasova izaslanika od njih 1996 koji su glasali. Ante Sanader dobio je 695, a Andrej Plenković 581 glas.

Za potpredsjednike stranke izabrani su Božidar Kalmeta, Dubravka Šuica, Dražen Bošnjaković, Karmela Caparin, Božo Galić, Damir Jelić i Marijan Coner .

Za deset članova predsjedništva stranke izabrani su Oleg Butković, Pero Ćosić, Franjo Lucić , Darko Horvat, Josip Križanić, Gordan Jandroković, Željko Turk, Antun Vidaković, Josipa Rimac te Ana Lovrin.

Izabrano je i 25 članova Središnjeg odbora, članovi Visokog časnog suda te Nadzornog odbora.

Prema sastavu novog čelništva, vidljivo je da su Karamarkovi ljudi zauzeli sve važnije pozicije, tako da se može reći da je Jadranka Kosor potučena do nogu. Zanimljivo je da su glasovi u oba kruga prebrojavani satima, a da su u isto vrijeme u Srbiji za dva sata prebrojali sedam milijuna glasačkih listića na predsjedničkim izborima.

21.05.2012. 06:39:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh