« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
BRANKO BAČIĆ:

To što je Barišić osumnjičen ne znači da mora izaći iz HDZ-a

Glavni tajnik HDZ-a kaže kako činjenica da je Mladen Barišić osumnjičen, po statutu stranke nije razlog za brisanje iz članstva

Mladen Barišić
Mladen Barišić (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

HDZ

,

Branko Bačić

,

Mladen Barišić

,

Fimi media

Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a, odgovarajući na novinarska pitanja u vezi sa stranačkim statusom Mladena Barišića nakon što je osumnjičen za malverzacije u aferi "Fimi media", izjavio je kako činjenica da je Barišić priveden i osumnjičen nije razlog da ga se briše iz članstva u stranci.

"Mladen Barišić je član HDZ-a i ne obnaša nikakvu dužnost u HDZ-u. Činjenica da je priveden i osumnjičen nije, po statutu HDZ-a, razlog da bi se bilo kojeg člana brisalo iz stranke, jer bi time, između ostalog, i prejudicirali njegovu krivnju", rekao je Bačić novinarima u Hrvatskom saboru. Nije zaboravio naglasiti kako nije vidio da je medije zanimalo hoće li SDP iz svojih redova brisati svoje dužnosnike osumnjičene ili optužene za različita kaznena djela.

"Nisam primijetio u hrvatskim medijima da je i jedan novinar postavio pitanje predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću ili pak glavnom tajniku SDP-a Igoru Dragovanu, kada je optužen saborski zastupnik Zoran Vinković za činjenicu da je oštetio proračun. Isto tako, nisam primijetio u medijima da su postavljena pitanja Zoranu Milanoviću kada je zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić osumnjičen za prodaju odmarališta, kao što je danas osumnjičen Mladen Barišić", rekao je Bačić. (hina/metro-portal)

30.09.2010. 19:22:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh