« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
JAKOV FAK

To je bilo veliko psihičko breme

Fak nije krio zadovoljstvo što je dobio ispisnicu iz Hrvatskog biatlonskog saveza čime je mu uklonjena najveća prepreka na putu ka dobijanju slovenskog državljanstva i nastavku karijere

Fak nije krio oduševljenje
Fak nije krio oduševljenje (Cropix)
Više o

Jakov Fak

,

ispisnica

,

hrvatski biatlonski savez

"Pao mi je kamen sa srca. To je bilo veliko psihičko breme koje je uvelike utjecalo na proces treninga. Sada je sve gotovo, iznimno sam zadovoljan što imam sve uvjete za nastup na početku Svjetskog kupa. Zahvalio bih svima koji su mi pomogli u ovom slučaju, a posebno treneru Urošu Velepecu s kojim sam radio iako službeno nisam bio član ekipe", rekao je Fak na konferenciji za novinare u Sportskom centru Pokljuka.

Nakon što je dobio ispisnicu iz HBS-a, Faka od nastupa za Sloveniju dijele još samo formalnosti. Već je podnio zahtjev za dobijanje državljanstva po hitnom postupku, a u slovenskoj reprezentaciji su uvjereni kako će Međunarodni biatlonski savez (IBU) dopustiti Faku nastup već u Ostersundu početkom prosinca na prvim utrkama nove sezone.

"Jakovovim dolskom naša muška reprezentacija je dobila jako puno. Radi se o iznimnom talentu koji će imati jako puno toga za reći u sljedećim sezonama. Sada nije moguće procijeniti koliko je posljedica čitava ova situacija ostavila na njegovoj psihi. To će pkazati prve utrke", rekao je trener slovenske reprezentacije Uroš Velepec. (hina/metro-portal)

19.11.2010. 21:19:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh