« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
A ODŠTETA?

Fak dobio ispisnicu, trakavica napokon prekinuta

Fak bi slovensko državljanstvo mogao dobiti već idućeg tjedna i tehnički nastupiti u uvodnoj trci sezone u Švedskoj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Jakov Fak

,

biatlon

,

ispisnica

Biatlolac Jakov Fak dobio je ispisnicu Hrvatskog biatlonskog saveza, potvrdio je u petak slovenski biatlonski savez koji će o detaljima popodne održati konferenciju za novinare. "Pojedinosti ćemo objaviti na popodnevnoj konferenciji za novinare", rekao je za Slovensku televiziju glasnogovornik slovenskog biatlonskog saveza Tomaž Šuštaršič, a na pitanje je li hrvatskom savezu isplaćena odšteta za Fakov prijelaz u slovensku reprezentaciju odgovorio je da nije.

Fak bi slovensko državljanstvo mogao dobiti već idućeg tjedna, što bi mu po neformalnim razgovorima sa Međunarodnim biatlonskim savezom omogućilo da ipak nastupi na uvodnoj utrci ovogodišnje sezone u Oerstensundu u Švedskoj, dodao je Šušteršič. Vijest da je dobio ispisnicu koja mu omogućuje nastup za slovensku reprezentaciju potvrdio je i sam Fak, rekavši novinarima da je to jedan od najsretnijih događaja u njegovu životu.

"Radujem se da sada u rukama imam dozvolu koja mi omogućuje da se i dalje natječem i bavim biatlonom. Zahvaljujem svim koji su me u tome podržavali, mojoj obitelji te slovenskom i hrvatskom biatlonskom savezu koji su na ovaj način pokazali da je sportska suradnja između dviju država uzorna", rekao je Fak za slovenske medije. (hina/metro-portal)

19.11.2010. 12:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh