« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
CRNO ZLATO?

Tko želi istraživati i eksploatirati naftu u Jadranu?

Šest kompanija prijavilo se na natječaj za istraživanje i eksploataciju nafte i plina u hrvatskom Jadranu i iskazale su interes za ukupno 15 istražnih prostora

Hoće li ovako izgledati Jadran?
Hoće li ovako izgledati Jadran? (Arhiva)
Više o

eksploatacija nafte

,

Jadran

,

istraživanje nafte

Šest svjetskih kompanija predalo je ponude za istraživanje i eksploataciju nafte u Jadranu, a prema riječima ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, radi se o vrlo eminentnim i stručnim energetskim kompanijama.

Vrdoljak je ustvrdio i da je zadovoljan prvim krugom natječaja jer te kompanije imaju vrlo visoko iskustvo u upotrebi najsuvremenijih tehnologija i udovoljavaju najzahtjevnijim ekološkim standardima. 

Kako se neslužbeno doznaje, tvrtke su uplatile 15 milijuna kuna za dokumentaciju nakon što su u data roomu Agencije za ugljikovodike pregledale materijale, a već se počelo spekulirati sa mogućnošću da su zalihe nafte u podmorju Jadrana druge najveće u Europi.

Pomalo neozbiljno je zazvučala izjava ministra da će Hrvatska uskoro imati najjeftinije energente u Europi, kad se zna kako prolazimo s plinom koji Talijani crpe u našem moru ...

04.11.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh