« Seks
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
UPS!

Tko vam sve sabotira ljubavni život

Najčešće svoj ljubavni život sabotiramo sami svojim greškama, no i oko nas je dovoljna količina smetala

Nemojte dozvoliti da utjecaji drugih rade probleme
Nemojte dozvoliti da utjecaji drugih rade probleme (Arhiva)
Više o

seks

,

prijatelji

,

roditelji

,

ljubavni život

,

bivši partneri

,

utjecaji

Seks svatko doživljava na svoj način i ne postoji univerzalna istina po tom pitanju, no jedno je sigurno - naš je mozak taj koji nam govori kako se zapravo osjećamo i što mislimo o seksu.

Kao i u drugim stvarima, na naše mišljenje utječu razni faktori iz okoline, tako da se određene ideje i stavovi počinju formirati u najranijem djetinjstvu. Ako vam je okolina zdrava i pozitivna, takve će biti i vaše ideje o seksu, no, ako imate problema, pogledajte malo oko sebe kako bi im pronašli izvor.

Roditelji su i ovdje na prvom mjestu, kao i u svim pitanjima koja se tiču formiranja osobnosti. No, uz psihološke aspekte tu su i genetski, jer ćete naslijediti visok ili nizak libido na oca ili majku, a kad se to kombinira s tipom odgoja, možete se naći u velikim problemima. 

Bivši partneri ostavljaju neizbrisive tragove na nama, pa i u ovom aspektu života. Naučene igrice teško se mijenjaju, a utjecaj onog ključnog partnera kojeg pamtimo cijeli život vidi se i u našim navikama među plahtama. Ako nakon tog partnera imate problema, morate odvrtiti cijeli film u glavi da shvatite gdje ste zaradili traumu.

Mašta radi svašta, pa tako seksualni običaji omiljenih javnih likova na koje gledamo kao na neku vrstu uzora mogu od nas napraviti super ljubavnike ili impotentne jadnike, sami birate. Pa, kako izaberete, tako će vam biti ...

Naravno, tu su i prijatelji čije bajke i basne slušamo oduvijek. Ako ih raskrinkamo, dobro ćemo proći, ako njihove fantazije prihvatimo kao istinu i ne budemo ni blizu tako uspješni, eto depresije i stotine seksualnih frustracija.

Ukratko, kad se pojavi problem među plahtama, dobro pogledajte oko sebe, vratite se u prošlost ako treba i uđite u trag početku problema. Tada ste već prevalili pola puta do rješenja.

08.04.2013. 23:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh