« Seks
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
MYTHBUSTERS

Tko se lakše napaljuje - muškarci ili žene?

Mozgovi žena aktivniji su u korelaciji s promjenama u genitalnoj temperaturi nego kod muškaraca

Kad se žene napale...
Kad se žene napale... (Arhiva)
Više o

žene

,

seks

,

muškarci

,

napaljivanje

Jedan od češćih mitova vezanih uz seks je i onaj da se muškarci, kad je naomiljenija zabava pod plahtama u pitanju, lakše napaljuju od žena. Zapravo, nova studija otkrila je da žene imaju veće stope aktivnosti u mozgu od muškaraca kada doživljavaju seksualno uzbuđenje. 

Objavljena u časopisu Journal of Sexual Medicine, studija je na uzorku od 20 žena i 20 muškaraca pokazivala kombinaciju erotskih i duhovitih video isječaka. Mjerili su subjektivno uzbuđenje (drugim riječima, vaš kognitivni seksualni angažman, kao  gledanja erotskog videa) i genitalno uzbuđenje.

Njihovo subjektivno uzbuđenje mjereno je odgovorima koje su dali na pitanja o simpatičnosti isječaka i želji za seksualnom aktivnošću. Infracrveno snimanje korišteno je za mjerenje genitalne temperature, a aktivnost mozga mjerena je pomoću MR-a.

Rezultati su pokazali da su mozgovi žena aktivniji u korelaciji s promjenama u genitalnoj temperaturi nego kod muškaraca. Drugim riječima, žene koje su seksualno uzbuđene imaju veću aktivnost mozga.

Istraživači su iznenađeni rezultatima jer se suprotstavlja radovima koji sugeriraju  da muškarci doživljavaju veće stope uzbuđenja od žena.

Frajeri... propala vam isprika, poradite malo na tome.

26.01.2018. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh