« Žene
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
HE HE

Tko prvi kaže - volim te?

Volim te su dvije riječi koje se u vezi najteže prevaljuju preko usana prvi puta (barem u trijeznom stanju), pa da vidimo tko to obično radi prvi ...

Tko će prvi?? :)
Tko će prvi?? :) (Arhiva)
Više o

ljubav

,

izjava ljubavi

Volim te su dvije male riječi velikog značenja koje se obično bojimo izgovoriti prvi ... Recimo, viđate se s novom osobom koja je potpuno promijenila vaš svijet. Sve vidite u šarenim bojama, ne možete se prestati smiješiti ni razmišljati o ovoj osobi. Što više vremena provodite zajedno postaje vam jasnije da vaše misli i osjećaju vode prema ljubavi - radi se o nečemu većem od samog sviđanja ili kratke avanture. Je li vrijeme da mu/joj kažete "Volim te"?

Zašto oklijevamo?

Prije svega, uključen je rizik. Kako će druga osoba reagirati? Hoće li reći "I ja tebe volim", ili "Još uvijek se ne osjećam tako" ili, u najgorem slučaju, kao odgovor ćete možda dobiti i samo "Hvala".

U novim vezama rijetko se odmah razgovara o predanosti, ozbiljnosti i intimnosti, a poticanje razgovora o ovakvim temama može drugu osobu staviti u nezgodnu situaciju. Reći "Volim te" može u konačnici biti kamen spoticaja pri razvijanju veze, ali s druge strane može povećati razinu intimnosti i otkriti da postoji zajednička vizija budućnosti.

Tko povlači prvi potez?

Vjerovali ili ne, muškarci su ti koji češće prvi izjavljuju ljubav, iako većina ljudi vjeruje kako to čine žene. Također, neka istraživanja pokazuju da muškarci puno ranije počinju osjećati ljubav - dok ženama za razijanje takvih osjećaja treba u prosjeku nekoliko mjeseci, muškarcima treba tek nekoliko tjedana.

Međutim, iako muškarci možda prvi govore "Volim te" žene su u pravilu emotivnije uključene u veze od muškaraca, stoga se nameće pitanje iskazuju li muškarci ljubav isključivo zbog svoje predanosti ili imaju dodatne motive?

20.05.2016. 21:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh