« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Mesić Bajiću

Tko plaća studij Sanaderovoj kćeri?

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija predsjednik je još jednom prokomentirao bivšeg premijera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Stjepan Mesić

,

Mladen Bajić

˝Javno pozivam Bajića, Karamarka i USKOK da malo pregledaju poslovanje Žužulova Leadership foruma, koji je osnovan 2004. godine i za koji su državne tvrtke, među kojima i Croatia Airlines, davale novac kako bi se stipendirali mladi ljudi. Neka se pogleda tko je stipendiran tim novcem. Kažete da je možda i jedna od kćeri bivšeg premijera Sanadera financirana tim novcem, i to samo pokazuje da bi trebalo vidjeti tko u tome sudjeluje i tko o tome odlučuje. Nikad nisam vidio koje je to stručnjake LF poslao u inozemstvo ˝ izjavio je u  emisiji Mesić.

Državni odvjetnik Bajić je, nakon što je čuo za Mesićev zahtjev, rekao da će ga proučiti i formirati spis. Veći dio razgovora prošao je u njegovu izravnom prozivanju ljudi koji sjede u nadzornim odborima, čime se nastavio na priču o Podravki u kojoj su ˝HDZ i HSS podijelili svoj utjecaj, a to nije dobro˝.

˝Djetinjasto je mene upletati u priču o Podravki. S Marincem nikada nisam otišao na kavu ili na ručak, niti je on bio kod mene u kući, niti ja kod njega. Ne možemo govoriti o posebnom odnosu. On je kao i mnogi drugi pomogao moju izbornu kampanju i nemam nikakav poseban odnos s njim. Očito, netko želi proširiti krug odgovornih jer se onda razvodnjava odgovornost onih koji su doista krivi˝ rekao je Mesić, koji smatra da je Vlada morala vidjeti što se događa u svim poduzećima u kojima je država prisutna.

 

27.10.2009. 10:48:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh