« Fun
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Tko ne stigne na sprovod može ga gledati na internetu

Tvrtka Wesley Music iz Velike Britanije nudi internetski prikaz pogreba ‘uživo’

Korisnika će gledanje pogreba koštati 75 funti
Korisnika će gledanje pogreba koštati 75 funti
Više o

pogrebi

Ako živite u Velikoj Britaniji, od jučer možete koristiti usluge tvrtke Wesley Music koja nudi ‘uživo’ internetski prikaz pogreba kojemu zbog spriječenosti ne možete prisustvovati, naravno, uz određenu novčanu naknadu.

Unatoč tomu što mnogi taj čin smatraju pomalo morbidnim, tvrtka Wesley Music svoje usluge planira ponuditi krematorijima i pogrebnim poduzećima diljem zemlje, a jednokratno korištenje određene ‘pogrebne’ internetske stranice zainteresirane će stajati oko 75 funti. Upisivanjem lozinke za ulazak na internetski prikaz izabranog pogreba, korisnik može pratiti izravan prijenos pogrebne mise i pokopa, zahvaljujući mikrokamerama. ’Obitelji su danas raspršene po cijelom svijetu pa ako netko od članova obitelji ne uspije stići na pokop, tu smo mi da pomognemo. Ovako, svi mogu, na određen način, prisustvovati pokopu. U trenucima kad su ljudi pod velikim stresom, tako nešto može ublažiti bol’, smatra Alan Jeffrey, direktor Wesley Musica.

Svi na okupu‘Obitelji su danas raspršene po cijelom svijetu, pa ako netko od članova obitelji ne uspije stići na pokop, tu smo mi da pomognemo. Na ovaj način, svi mogu prisustvovati pokopu’, smatra Alan Jeffrey, direktor Wesley Musica. 

Vlasnik pogrebnog poduzeća Henry Powell and Son iz Southamptona, David Powell, rekao je kako je novu uslugu ‘testirao’ na korisnicima već triput i da je ona vrlo dobro prihvaćena. Riječ je o intimnom činu unatoč tomu što se prenosi na internetskim stranicama. ‘Obitelj može poslati lozinku svim članovima obitelji i prijateljima koji ne mogu biti ondje’, objasnio je Powell.  (HINA)

01.04.2008. 22:15:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh