« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
bez lisnice

Tko je Bianca Matković

Nova ministrica za koju mnogi kažu kako njeno vrijeme tek dolazi

(Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Bianca Matković

,

nova Vlada

Ministrica u Vladi RH Bianca Matković potvrđena je danas u Hrvatskom saboru.

Do sada je obnašala dužnost državne tajnice u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija te glavne koordinatorice za praćenje aktivnosti vezanih uz pregovore s Europskom unijom.

Bianca Matković rođena je 1974. u Villingen-Schwenningenu u Njemačkoj. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, nakon čega je završila i Diplomatsku akademiju pri Ministarstvu vanjskih poslova RH. Od 2007. polaznica je poslijediplomskog specijalističkog studija "Pravni i gospodarski okviri poslovanja u EU" na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Od 1997. zaposlena je u Ministarstvu vanjskih poslova. Od 2003. do 2008. bila je predstojnica Ureda predsjednika Vlade RH. Godine 2007. izabrana je za zastupnicu u Hrvatskom saboru, a 2008. postaje državnom tajnicom za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. Iste godine preuzima i dužnost koordinatorice svih aktivnosti za izvršenje obveza u procesu pristupanja RH Europskoj uniji.

Članica je Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ-a te predsjednica Zajednica žena Hrvatske demokratske zajednice "Katarina Zrinski". Bila je zamjenica voditelja Središnjeg izbornog stožera HDZ-a na parlamentarnim izborima 2003. i 2007., kao i zamjenica voditelja izbornog stožera Jadranke Kosor na predsjedničkim izborima 2004. Aktivno govori engleski jezik, a hobiji su joj čitanje i glazba.

07.07.2009. 10:18:48
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    07.07.2009. 13:21
    Ona je osoba koja će dobivati ministarsku plaću, a za razliku od drugih ni na papiru neće raditi ništa.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh