« Film
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
THE OSCAR GOES TO...

Tko će osvojiti Oscara 2010?

Najveći upitnik stoji pred kategorijom za najbolji film - favoriti su Avatar, Narednik James i Nemilosrdni gadovi

(Getty Images)
Više o

Oscar

,

dodjela Oscara

,

najbolji film

,

najbolja glumica

,

oscari 2010

S obzirom na broj nominiranih blockbustera, nitko ne može predvidjeti tko će osvojiti prestižnog kipića u dvije najzanimljivije kategorije, onima za najbolju glumicu i najbolji film.

S druge strane, u nekoliko kategorija postoje jasni favoriti. Očekuje se da će Oscara kući ponijeti Christoph Waltz (Nemilosrdni gadovi), Mo'nique (Precious) i Jeff Bridges (Crazy Heart), pošto su pomeli konkurenciju na svim važnijim dodjelama.

U kategoriji za najbolju glumicu nagradu su pak podjednako zaslužile Sandra Bullock koja je odlično odigrala svoju ulogu u "The Blind Side" te fenomenalna Meryl Streep u ulozi Julie Child u filmu "Julie i Julia".

Najveći upitnik stoji pred kategorijom za najbolji film. Ove godine po prvi puta su u najuži izbor ušla čak deset filma, a uveden je i novi sustav glasovanja zbog kojeg je znatno teže predvidjeti ishod.

Umjesto da jednostavno glasaju za najbolji film, članovi Akademije sada moraju rangirati sve nominirane. Nakon nekoliko kompliciranih krugova eliminacije, najboljim ostvarenjem može biti proglašen film koji nije dobio najviše glasova.

Dio kritičara smatra da će se bitka voditi između visokobudžetnog Avatara i malog, junačkog "Narednika Jamesa", ali nikako se ne smije otpisati "Nemilosrdne gadove" Quentina Tarantina.

Sva tri filma natječu se i u kategoriji za najboljeg redatelja, gdje bi Kathryn Bigelow mogla postati prva ženska dobitnica nagrade i tako naprkositi bivšem suprugu Jamesu Cameronu.

Dodjelu će voditi Steve Martin i Alec Baldwin koji bi trebali privući koš nekoliko gledatelja pred male ekrane. Kao prezenteri će se pojaviti bivši dobitnici Sean Penn i Kate Winslet te mlade nade Kristen Stewart, Taylor Lautner, Zac Efron, Miley Curtis i mnogi drugi.

Piše: Ned Ehrbar/Metro World News
04.03.2010. 09:36:05
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    zoki321
    04.03.2010. 11:02
    a kaj to nije nebitno bilo kome osim amerikancima
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh