« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
VINYL

Tjedni program u Vinylu od 12. do 18. rujna

Otvorenje koncertne sezone povjereno je najuspješnijem domaćem kazališnom bandu Chiche Lische koji će vas, vjerujemo, kao i nekoliko puta do sada, oduševiti nastupom u Vinylu 14. rujna

Chische Lische otvara koncertnu sezonu u Vinylu
Chische Lische otvara koncertnu sezonu u Vinylu (Arhiva)
Više o

Chische Lische

,

tjedni raspored

,

Vinyl

Od danas vas opet u Bogovićevoj 3 očekuje bogat program likovnih, književnih, glazbenih, plesnih i inih događanja, a s posebnim zadovoljstvom najavljujemo i skoro pokretanje Vinylove kazališne scene!

U skladu s tom repertoarnom novosti, otvorenje koncertne sezone povjerili smo najuspješnijem domaćem kazališnom bandu Chiche Lische koji će vas, vjerujemo, kao i nekoliko puta do sada, oduševiti nastupom u Vinylu 14. rujna.

U nastavku Vam donosimo raspored programa u prvoj polovici rujna i s veseljem vas očekujemo u Bogovićevoj 3.

DO 1. LISTOPADA

#izložba

Izložba radova s performansa 'Tijelo Disconnected'

Tijekom rujna, u galeriji Vinyla bit će izloženi radovi nastali tijekom dva avangardna performansa "Tijelo Disconnected", održana 29.6.2016.

Riječ je o tri platna velikih dimenzija (1,5 x 1 metar) koja prikazuju viziju umjetnika Mire Modula Petkovića, nastalu tijekom performansa i generalne probe, u kojem se kroz medij slikarstva reflektira zvučna slika stvorena u performansu "Tijelo Disconnected".

Kroz apstraktne oblike i poteze u kaligrafskoj tehnici, Petković je, tijekom nastupa, stvarao glazbenu sliku (platna su bila ozvučena kontaktnim mikrofonima), ali i iza sebe ostavio vizualni prikaz glazbe stvorene u performansu. Kroz tri platna, može se pratiti i crescendo njegovih emocija - od generalne probe, prvog pa i drugog nastupa, ali također i promatrati nadogradnja i progres eksperimentalne atmosfere "Tijelo Disconnecteda".

U projektu, osim Mire Modula Petkovića, sudjelovali su:

Mirela Priselac (glas i udaraljke), Ante Zvonimir Stamać (ton majstor, efekti, dirigent), Davor Zanoški (klavijature), Konrad Lovrenčić (bas) i Vedran Peternel (bas, efekti).

Program je ostvaren uz podršku Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport.

PONEDJELJKOM | 18 - 22h

#ploche_knjige
Gospodari uspomena
prodajna izložba ploča i knjiga

Već i vrapci na grani znaju da je ponedljeljak u Vinylu rezerviran za slijetanje LETEĆE KNJIŽARE Mr LABISSEa. U njoj obično završavaju sve potrage za teško dostupnim knjigama, počinju zanimljivi razgovori, razmjenjuju se preporuke za čitanje.

Señor VOXBOX pak otvara licitaciju i prodaju gramofonskih ploča. Svakog ponedjeljka u isto vrijeme i na istome mjestu. Goran Bakić, izdvojit će iz svoje bogate kolekcije ploča, raritete, ploče s orginalnim potpisima i gomilu memorabilija za sladokusce.

U dobrom društvu Davora Jurića i Gorana Bakića, na prodajnoj izložbi ploča i knjiga, pronađite i ono što niste znali da tražite!

UTORAK, 13.9. | 20h30

#slam_up
Večer Slam Poezije
Najbolji hrvatski slam pjesnici vraćaju se u Vinyl na Slam iznenađenja.

Tajnom je obavijen nastup ovih prvaka stiha. Tko će doći, što će izvesti - nitko ne zna! Sve ovisi o rezultatima parlamentalnih izbora koji će se održati dva dana ranije.

Otkrit ćemo samo da će biti nešto starih lica, a nešto novih. Nešto slavnih imena, kao i nekih koji su se u međuvremenu okitili i naslovom prvaka Hrvatske u disciplini.

Bit će, uglavnom, vrtoglavo zabavno - kao i uvijek!

SRIJEDA, 14.9. | 20h30

#tkototamosvira
Chishche Lishche

Nakon jednogodišnje koncertne pauze kućni bend kazališta "Kerempuh" Chishche Lishche vraća se u klubove jubilarnim koncertom povodom 6 i pol godina postojanja.

Prošlu sezonu obilježio je rad na političkom cabaretu "(B)luzeri narodnjaci" čiji mega-uspjeh ipak nema veze s padom Vlade i novim izborima.

Specifičan sound ovog benda nastao je prirodnom fuzijom kazališta i glazbe, a publika ga često doživljava kao Juish-Reggae, Gypsy-Punk,Turbo Jazz-Folk, Rock n Act...

Sami bend ograđuje se od bilo kakve klasifikacije svog glazbeno-scenskog djelovanja.

Mario Mirković (sheph banda, gitara, drums)

Hrvoje Kečkeš (zashtitar, bas gitara)

Luka Petrušić (higijenichar, drums, kajon)

Ivan Đuričić (knjizhnichar, harmonika, tenor sax)

Mia Anočić-Valentić (vokal)

ČETVRTAK, 15.9. | 20h30

#tkototamosvira
Tom Ark

Tom Ark je energičan rock bend glazbenog opusa koji se kreće od funk rocka do indie rocka, sa modernim i groovy elementima glazbe iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina.

 

Njihov repertoar sastoji se isključivo od autorskih pjesama koje za svakoga nude ponešto, variraju tematikom, te odišu različitim emocijama i ugođajem.

Marko Debogović - voaal, ritam gitara

Mislav Štih - solo gitara

Luka Presl - bubnjevi

Ivan Vrbanić - bass gitara

PETAK, 16.9. | od 22h

#vinylweekend
Record Hop
by DJ GoGo

50's rock'n'roll, 50's rhythm'n'blues, soul, country itd...

SUBOTA, 17.9. | od 22h

#vinylweekend
One Night in Vinyl
by DJ tabu

Disco, nudisco, soulful, boogie, soul, balearic, funk, etc....

Sve vijesti iz Vinyla pratite i na njihovoj Facebook stranici


12.09.2016. 15:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh