« Film
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
KINOTEKA

Tjedan korejskog filma u Kinoteci

U goste stižu Tjedan korejskog filma, ZFF i Klubvizija, a među Novitetima i dalje će se gledati Pale anđele, A bili smo vam dobri, Južni vjetar: Ubrzanje i Tomu

Zvijeri koje se bore za slamku
Zvijeri koje se bore za slamku (Arhiva)
Više o

Kinoteka

,

Tjedan korejskog filma

U suradnji s Ambasadom Republike Koreje u Zagrebu Kinoteka donosi Tjedan korejskog filma - izbor recentnih naslova iz jedne od najuzbudljivijih svjetskih kinematografija. U sklopu ovogodišnjeg Tjedna bit će prikazano pet filmova, a otvaraju ga Zvijeri koje se grebu za slamku, nagrađivani crnohumorni triler Kima Yong-hoona, koji svojom intrigantnom pričom obrađuje aktualne probleme suvremenog korejskog društva, zbog čega je uspoređivan s Parazitom.

Ovogodišnja selekcija žanrovski je raznolika, a uključuje i Ženu koja je bježala, jedan od recentnijih filmova Honga Sang-sooa, koji mu je donio nagradu za režiju na Filmskom festivalu u Berlinu, te Sretnu Chan-sil, izvrsnu humornu dramu redateljice Kim Cho-hee o profesionalnim izazovima s kojima se susreću Korejke koje umjesto tradicionalnih društvenih očekivanja odluče razvijati karijeru. Značajnu ulogu u filmu odigrala je i Oscarom nagrađena Youn Yuh-jung (Minari).

Ulaz na otvaranje manifestacije - Zvijeri koje se grebu za slamku - je besplatan, no moguć je isključivo uz predočavanje valjane potvrde o cijepljenju protiv Covida.

Zagreb Film Festival: Krupni kadar

Ovogodišnji Zagreb film festival u Kinoteci gostuje s industrijskim programom Krupni kadar, kombinacijom filmske projekcije i masterclassa koja će u dvoranu u Kordunskoj ulici dovesti dva popularna filma i talente koji su zaslužni za njihov uspjeh. U četvrtak je na rasporedu Baksuzno bubanje ili bezumni pornić Radua Judea, Zlatnim medvjedom nagrađena satira o učiteljici koja upada u probleme nakon što na internetu završi njezin „kućni video". U petak je na rasporedu Strahinja Banović, suvremeno tumačenje sprskog narodnog epa, koja je redatelju Stefanu Arsenijeviću donijela Kristalni globus za najbolji film na festivalu u Karlovim Varima. Nakon svake projekcije uslijedit će masterclass s festivalskim gostima: o Baksuznom bubanju govorit će glavna glumica Katia Pascariu, dok će o Stranjinji Banoviću govoriti Stefan Arsenijević.

Ulaz na projekcije moguć je isključivo uz Covid-potvrdu te prethodnu prijavu na mail hdfd@hdfd.hr.

Noviteti: Aktualni hitovi

Domaća publika objeručke je prihvatila flmske hitove iz susjedstva: Tomu Dragan Bjelogrlića i Južni vjetar: Ubrzanje Miloša Avramovića, a na platnu Kinoteke moći će ih se pogledati i sljedeći tjedan. Među Novitetima će se gledati i A bili smo vam dobri, ekplozivnu angažiranu dramu Branka Schmidta s izvrsnim Reneom Bitorajcem u glavnoj ulozi, te Pale anđele, melankoličnu gorko-slatku poemu Wonga Kar-waija o izgubljenim dušama na ulicama Hong Konga.

Matineja: Veliki crveni pas Clifford

Najmlađi filmofili sljedeće će subote moći uživati u Velikom crvenom psu Cliffordu, animirano-igrani film o djevojčici čije štene izraste u najvećeg psa na svijetu. Film se prikazuje sinkroniziran na hrvatski jezik.

Klubvizija: Analogica

Klubvizija je kreativni filmski i fotolaboratorij za rad s 16 mm i 8 mm-skom filmskom vrpcom te klasičnom fotografijom. Jedini je filmski laboratorij za ručno razvijanje filma u Hrvatskoj i šire, te je uvršten u mrežu svjetskih neovisnih umjetničkih filmskih laboratorija. U sklopu svojih redovnih aktivnosti sljedeće subote u Kinoteci će predstaviti 10 godina Analogice, retrospektivni program sastavljen od filmova prikazanih na Festivalu analognog filma Analogica u Italiji.

Praktične informacije

Sukladno važećim protuepidemiološkim mjerama, broj posjetitelja u kinu dodatno je smanjen, stoga vas pozivamo da svoje ulaznice osigurate na vrijeme. O mjerama koje smo poduzeli kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u programima kina Kinoteka pročitajte ovdje.

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. 

15.11.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh