« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
PROSVJEDI

Tisuće Palestinaca na ulicama i trgovima

"Tražimo da svijet prizna našu državu, jer nam je to obećano prije više od 60 godina", poručuju prosvjednici

Fotografija vijesti
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Izrael Palestina

U namjeri da podupru zahtjev palestinskih vlasti za primanjem u članstvo UN-a tisuće su Palestinaca danas ujutro izašle na ulice i trgove u gradovima diljem Zapadne Obale, prenosi Hina.

Najviše se ljudi okupilo u Ramalahu, sjedištu Palestinske samouprave, ali i u Nablusu, Hebronu, Betlehemu te Jerihonu. Na vojnoj kontrolnoj točki Kalandiji, glavnome prijelazu između Jeruzalema i Ramalaha sukobili su se prosvjednici i izraelski vojnici.

U Ramallahu se nekoliko tisuća Palestinaca okupilo u središtu grada. "Nacionalna kampanja za Palestinu: 194 države", pisalo je na velikom transparentu dok su okupljeni izvikivali: "Narod želi oslobođenje Palestine!"

"Tražimo da svijet prizna našu državu, jer nam je to obećano prije više od 60 godina", rekla je gradonačelnica Ramalaha Leila Ganan. Palestinski dužnosnici ranije su rekli kako okupljanja neće biti nasilna te da će se održati unutar palestinskih gradova da bi se izbjegli sukobi s izraelskom vojskom razmještenom izvan gradova, osobito na cestama.

21.09.2011. 13:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh