« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
KAOS

Tisuće izbjeglica i dalje ulaze, granice zatvorene

Zatvoren je i granični prijelaz Tovarnik, no kolone izbjeglica i dalje su goleme s druge strane granice, najveće se nalaze kod Bapske

Ovo žele izbjeglice, EU želi kontrolu
Ovo žele izbjeglice, EU želi kontrolu (Twitter)
Više o

državna granica

,

izbjeglice

,

Tovarnik

,

Bapska

,

zatvorena granica

Granica Hrvatske i Srbije i dalje je zatvorena za teretni promet s obje strane, a naša i za sva vozila sa srpskim tablicama, dok sa srpske strane na ilegalnim prijelazima kod Tovarnika i Bapske čekaju velike kolone izbjeglica.

Retorika Milanovića i Vučića se i dalje ne mijenja, razmjenjuju se oštre optužbe, no ipak se i jedan i drugi nadaju da će problem biti magično riješen do ponedjeljka, iako je jasno da se pritisak izbjeglica sigurno neće smanjiti.

Napade Hrvatska doživljava i iz Slovenije i BiH, dok su Austrijanci osuli paljbu po Orbanu, žičanim ogradama i transportu izbjeglica iz Mađarske u Austriju.

Sve u svemu, i dalje vlada potpuni kaos, EU nije u mogućnosti donijeti jednoglasnu odluku o zaustavljanju problema na izvoru - Grčkoj, gdje izbjeglice nesmetano ulaze u Schengensku zonu iz Turske.

Dodatni problem je činjenica da se u Turskoj, u blizini granica s Grčkom, nalazi oko pola milijuna izbjeglica koje planiraju krenuti na put prema Njemačkoj prije zime, što praktično znači da nas čeka pravi tsunami u tjednima koji dolaze ...

25.09.2015. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh