« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SENAT ODLUČIO

Tipurić suspendiran, obnašateljica dužnosti Melita Kovačević

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš potvrdio je na konferenciji za novinare da je od danas suspendiran dekan Ekonomskoga fakulteta

(Drago Sopta/Cropix)
Više o

Ekonomski fakultet

,

Darko Tipurić

,

Melita Kovačević

,

suspenzija

Za obnašateljicu dužnosti dekana toga fakulteta Bjeliš je imenovao prorektoricu za znanost i tehnologiju Melitu Kovačević. Govoreći o tijeku jučerašnje sjednice senata zagrebačkoga sveučilišta Bjeliš je napomenuo da je obavijestio senat o svojoj odluci od 28. prosinca prošle godine da će od 20. siječnja ove godine suspendirati dekana Tipurića.

Rektor je ponovio da je odluku o suspenziji donio na temelju uočenih nepravilnosti u radu Međunarodne ljetne škole Ekonomskoga fakulteta. Istaknuo je da je senat prihvatio njegov prijedlog da će o toj odluci raspravljati i o njoj glasovati na idućoj sjednici, koja će se održati u veljači, što je, objasnio je, u skladu sa sveučilišnim statutom da se o tomu glasuje u roku od 30 dana od početka suspenzije.

Bjeliš je dodao da je senat jučer većinom glasova odbio prijedlog dekana Tipurića o dopuni dnevnog reda sjednice s točkom o glasovanju o odluci rektora o suspenziji dekana Ekonomskoga fakulteta. Objasnio je da je imenovao obnašateljicu dužnosti dekana budući da Fakultetsko vijeće Ekonomskoga fakulteta nije do 19. siječnja dalo svoje prijedloge.

Novinare je, među ostalim, zanimalo je li odluku o Tipurićevoj suspenziji donio zato što je Tipurić mogući kandidat na izborima za rektora. Bjeliš je kratko odgovorio da je dužnost rektora sveučilišta traži odgovornu osobu.

Izvijestio je da je senat jučer donio i odluku o pokretanju postupka izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu te o imenovanju sedmeročlanoga povjerenstva za provedbu postupka izbora rektora na čelu s akademikom Ivicom Kostovićem, koje do 26. siječnja treba održati konstituirajuću sjednicu.

Prijedlozi će se izbornom povjerenstvu dostavljati od 10. veljače do 10. ožujka, a ono je najkasnije do 15. ožujka dužno utvrditi koji od pristiglih prijedloga ispunjavaju zakonom propisane uvjete. Bjeliš je dodao da će se predloženici predstaviti senatu početkom travnja, a izbori će se održati u svibnju. (hina/metro-portal)

20.01.2010. 14:48:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh