« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
ODLIČAN POSLOVNI POTEZ

Tinejdžer koji je "otključao" iPhone dobio posao u Appleu

Jailbreak je alat koji omogućava vlasniku iPhonea da na svom uređaju pokreće aplikacije koje nisu odobrene od strane Applea, a pritom ga ne usporava niti dodatno opterećuje bateriju

Fotografija vijesti
Više o

Apple

,

iPhone

,

Jailbreak

Mladić koji je u internetskim krugovima stekao slavu nakon što je osmislio alat koji „otključava" iPhone, popularni Jailbreak, dobio je pripravničko mjesto u kompaniji koja ga je donedavno smatrala jednim od najljućih neprijatelja.

Nicholas Allegra, poznatiji kao Comex. bio je trn u oku tehnološkog diva otkako je lansirao alat „JailbreakMe 2.0" prošle godine.

Danas 19-godišnjak, mladić je na svojim Twitter stranicama napisao da odlazi raditi u Apple te da mu je bilo vrlo zabavno, ali da traži nove izazove.

Jailbreakme 2.0 radi na svim iPhonima koji imaju iOS4 operativni sustav, a ovaj je alat ujedno i prvi takve vrste kojemu se može pristupiti direktno s telefona, a ne sa vanjskog računala, kao u prijašnjim verzijama.

Najjednostavnije rečeno, jailbreak je alat koji omogućava vlasniku iPhonea da na svom uređaju pokreće aplikacije koje nisu odobrene od strane Applea, a pritom ga ne usporava niti dodatno opterećuje bateriju. Isto tako, jailbreak je moguće poništiti u svakom trenutku spajanjem na iTunes.

Ovaj program omogućuje vlasnicima iPhonea da legalno otključaju svoje mobitele i koriste softver drugih tvrtki.

Je li ovo možda tek marketinški trik ili primjena taktike „ako ih ne možeš pobijediti, zaposli ih" za kakvom su i druge tvrtke posezale u prošlosti, ostaje za vidjeti.

29.08.2011. 17:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh