« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
KIJEV

Timošenko podnijela žalbu u kojoj osporava rezultate izbora

Julija Timošenko je usprkos izjavama Središnjeg izbornog povjerenstva i međunarodnih promatrača odbila priznati poraz u drugom krugu ukrajinskih predsjedničkih izbora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ukrajina

,

Julija Timošenko

,

Viktor Janukovič

,

žalba

Ukrajinska premijerka Julija Timošenko u utorak je osobno podnijela žalbu višem administrativnom sudu u Kijevu u kojemu osporava pobjedu Viktora Janukoviča na predsjedničkim izborima, javljaju ukrajinski i ruski mediji.

Premijerku je ispred zgrade suda dočekala skupina zastupnika iz njezine stranke, Bloka Julije Timošenko, a u zgradu je ušla u pratnji nekoliko zastupnika koji su nosili dvije velike kutije dokumentata.

Timošenko je odbila priznati poraz u drugom krugu izbora 7. veljače, unatoč tome što je Središnje izborno povjerenstvo objavilo rezultate izbora i proglasilo Janukoviča pobjednikom, i optužila je Janukovičev izborni stožer za prijevaru.

Međunarodni promatrači su izjavili da su izbori bili pošteni, a Janukovič je već dobio čestitke od čelnika mnogih zemalja, među kojima Rusije i SAD-a.

Janukovičeva Stranka regija, koja je pozvala Timošenko da podnese ostavku na dužnost premijerke, pregovara s drugim strankama o uspostavi nove koalicije u parlamentu. (hina/metro-portal)

16.02.2010. 20:12:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh