« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
PANIKA U NEW YORKU

Times Square evakuiran zbog autobombe

Incident na glavnom newyorškom trgu, koji je započeo s vozilom sumnjiva izgleda, razvio se u stvarnu prijetnju od zapaljive bombe, izvijestila je u noći na nedjelju TV mreža ABC News

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

New York

,

Times Square

,

autobomba

Sva izvješća ukazuju da se u vozilu nalazi benzin, propan, a možda i barut. Zapaljive naprave nisu eksplozivne, ali mogu biti smrtonosne, navodi ABC News.

Incident je počeo oko 18:35 sati, po mjesnom vremenu, kada je vatrogasna služba New Yorka reagirala na vatru u automobilu u blizini 45. ulice i 7. avenije, a zbog sumnjivih obilježja vozila, obaviještena je policijska uprava New Yorka (NYPD).

Automobil, Nissan Pathfinder s registarskim pločicama iz savezne države Connecticut, još je uvijek nesiguran za obavljanje odgovarajuće pirotehničke dijagnostike na njemu, no potvrđeno je da se u njemu nalazi zapaljiva naprava, istakao je u izvješću ABC News.

CNN je izvijestio da se u automobilu nalazi više kanistera s benzinom i plinskih boca. Pirotehničari FBI-a nalaze se na mjestu incidenta gdje pomažu kolegama iz NYPD-a.

Nakon požara u vozilu, policija je zatvorila prostor na Times Squareu u blizini 44. ulice i 7. avenije. Nešto kasnije, evakuirano je obližnje područje oko 45. ulice i Broadwayja, uključujući i neka kazališta na 45. ulici, a u najmanje jednom kazalištu publici nije dopušteno napuštanje zgrade iz sigurnosnih razloga. Ostala kazališta otkazala su početak predstava, jer je avenija Broadway bila zatvorena od 44. do 47. ulice.

Nešto nakon 19:00 sati, svjedoci su kazali za lokalnu televizijsku postaju WABC-TV da su čuli eksploziju i potom vidjeli dim iz vozila. Policije je brzo blokirala područje i poslala robota bombaške ekipe da provjeri radi li se o eksplozivu. Internetska kamera postavljena na 46. ulici i Broadwayju pokazala je da na ulicama nema pješaka. Cijeli niz policijskih vozila blokira ulicu, a policajci paze na pločnike.

Times Square je i dalje zatvoren, u 01:00 sat u nedjelju ujutro, dok policija nastavlja istragu. Ministarstvo domovinske sigurnosti je priopćilo da je predsjednik Barack Obama obaviješten o incidentu i da je zatražio brzu intervenciju policije NYPD-a i saveznih službi. (hina/metro-portal)

 

02.05.2010. 09:06:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh