« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
BRAVO!

Tim 3u1 pobjednik šestog Nordeus Hackathona

Igra Future gladiator reality show osvojila prvu nagradu i nagradu publike u konkurenciji osam timova iz regije

Pobjenički tim Nordeus Hackthona
Pobjenički tim Nordeus Hackthona (Arhiva)
Više o

pobjednik

,

Nordeus Hackathon

Nordeus Hackathon šestu godinu za redom okupio je mlade, talentirane developere i digitalne umjetnike koji su imali 24 sata za kreiranje pobjedničke igre. Ukupno osam timova iz Srbije i Hrvatske, okupljeni u prostorijama Startit centra, imali su priliku iskazati svoju kreativnost, sposobnost za timski rad i strast prema izradi video igara, ali i da s mentorima iz Nordeusa razmjene znanja i iskustva i dobiju korisne savjete koji su im pomogli zaokružiti igru.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je "Hack and slash", a najbolji timovi su osvojili vrijedne nagrade. Ipak, najveću prednost Nordeus Hackathon natjecatelji vide u sustavu mentorstva i potpori talentima i regionalnoj IT zajednici, kojim je vođen ovogodišnji susret, ali i prilici da se upoznaju i povežu s ljudima iz zemlje i regije kojima je pravljenje igara hobi ili profesija.

Treće mjesto je zauzeo Vannila tim iz Hrvatske s igrom Hackfuslashfu, dok su drugi bili članovi Hellion momčadi iz Srbije s igrom The last rubin. Pobjednički tim iz Srbije, 3u1, je pored prve narade, s naslovom Future gladiator reality show, zamišljenim kao reality TV šou u kome gladijator ostvaruje slavu na temelju svoje uspješnosti u borbi, pobrao je i simpatije publike i osvojio "People 's choice award".

"Radovali smo se kada smo saznali da smo primljeni na Nordeus Hackathon, jer smo prošle godine aplicirali i nismo prošli. Stvaranje igara je naš hobi i kroz ovakve događaje možemo dokazati sebi za što smo sposobni i pokazati kako izgleda ono što radimo", kaže Dimitrije Miković član pobjedničkog tima. "24 sata je dug period gdje si u početku super-kreativan, imaš entuzijazam, ali te nakon nekog vremena stiže umor i gubiš produktivnost. Savjeti mentora vratili su nas na pravi put i pomogli nam da se fokusiramo i riješimo par detalja kako bismo što prije zaokružili igru koju je i nama na kraju bilo zabavno igrati."   

Prema riječima žirija, svi timovi su došli pripremljeni i savladali temu, imali prilično dobar nastup i uspjeli završiti igru u zaista kratkom vremenskom roku.

"Bilo je igara za koje je teško povjerovati da su ljudi uspjeli napraviti ih za svega 24 sata, a bilo je i nekih s pogreškama. Većina momčadi predstavila je gotov proizvod što je najvažnije, jer je to, između ostalog, mjerilo uspješnosti Hackathona", kaže Aleksandar Milosavljević, programer u Nordeusu koji je na ovogodišnjem natjecanju imao ulogu člana žirija, ali i mentora." Momčadi su većinom radile samostalno, ali smo im najviše bili od pomoći u trenucima kada im je, zbog umora, bio potreban drugi par očiju da im ukaže na očite pogreške u igri."

Uz želju da potaknu jačanje zajednice i okupe ljubitelje igara na jednom mjestu, nakon natjecateljskog dijela, Nordeus i Startit su prezentiranje igara svih timova i ceremoniju dodjele nagrada otvorili za javnost, prvi put ove godine. Posjetitelji i sudionici imali su priliku da se druže, probaju neke od prošlogodišnjih igara ali i igre nastale u prethodna 24 sata.

Fotografije sa šestog Nordeus Hackathona, kao i snimak livestreama dostupne su na službenoj Facebook stranici Nordeus Hackathona: https://www.facebook.com/NordeusHackathon

14.12.2016. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh