« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Thompsonu koncert zabranjen

Opravdanje je da je zakasnio s zatjevom za nastup

Istra je bila vrlo protiv koncerta, hoće li se jednako vatreno usprotiviti i najavljenom koncertu Lepe Brene?
Istra je bila vrlo protiv koncerta, hoće li se jednako vatreno usprotiviti i najavljenom koncertu Lepe Brene? (Srećko Niketić, CROPIX)
Više o

zabrana koncerta

,

Arena

,

Thompson

Pulsko Gradsko poglavarstvo odbilo je dati suglasnost za koncert Marka Perkovića Thompsona u Areni, uz obrazloženje da je zakasnio sa zahtjevom za nastupom, priopćeno je danas iz ureda pulskog gradonačelnika.

Poglavarstvo je odluku donijelo pozivajući se na "Pravilnik o načinu korištenja Amfiteatra i Malog rimskog kazališta za održavanje ljetnih kulturnih manifestacija" prema kojemu se raspisuje javni poziv za sve zainteresirane koji žele organizirati manifestacije u Areni. Za ovogodišnju sezonu poziv je istekao 28. veljače, a zahtjev za izdavanjem izvanredne suglasnosti za Thompsonov nastup zagrebačke agencije "MP-TON d.o.o" zaprimljen je 24. srpnja u pulskom Upravnom odjelu za kulturu.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u priopćenju kaže kako apsolutno nema ništa protiv Thompsona i njegovih pjesama, ali kako ne može podržati ustašku ikonografiju koja se pojavljuje na njegovim koncertima, a od koje se, kako je rekao, Thompson nikada nije jasno i nedvosmisleno ogradio.

"Kao gradonačelniku grada Pule, koja je utemeljena na vrijednostima antifašizma i multikulturalnosti koje su sastavni dio našeg identiteta, ne mogu prihvatiti veličanje ustaštva, ksenofobije, nacionalizma i netolerancije prema nacionalnim manjinama", poručio je Miletić, dodavši kako se svi moraju upitati ima li poklicima "Ubij Srbina" mjesta u demokratskom društvu.

On stoga ovaj izvanredan zahtjev za održavanjem koncerta, koji je pristigao nakon svih rokova, smatra isključivo političkom provokacijom.

"Termini za održavanje manifestacija u Amfiteatru dodjeljuju se sukladno Pravilniku koji je na snazi i mi ga se moramo pridržavati. Vjerujem da je i podnositelj ovog izvanrednog zahtjeva s time bio upoznat", kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić na sjednici Gradskog poglavarstva. (HINA)

06.08.2008. 14:33:19
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    marna
    06.08.2008. 17:08
    ZA PISCA TEKSTA ;
    Na samom početku "bode" oči da je " U ISTRI DOMOLJUBLJE NEPOŽELJNO!!!!!!"???????????
    Znači li to da autor POISTOVJEĆUJE DOMOLJUBLJE SA MRŽNJOM ZA DRUGE I DRUGAČIJE????????
    Nisam baš primijetila da su Istriani manji domoljubi od Zagoraca, Slavonaca, Dalmatinaca ili Hercegovaca, samo na "kulturniji" način to ispoljavaju.
    I Istrian će prije zaposliti SVOGA, prije će nekretnenu prodati SVOME, prije će pomoći SVOME i najviše voli SVOJU ISTRU!!!
    Pamte da su mnogi ubijeni samo zato što su ; Slavi, Hrvati, Istrijani.......
    ..........I ONO ŠTO NE ŽELIŠ TEBI DA SE DOGODI, NEMOJ ŽELJETI DRUGOM!!!!!!!!!!!!!!
  2. avatar
    ancy
    06.08.2008. 19:31
    a da piše nacionalizam onda bi naslov bio ok?! sorry al to je hrvatski naziv za isto. sve ti je to u istoj košari i nažalost se svodi na kraju na isto - ograničavanje prava slobode govora.

    Pa neka ljudi sami odaberu sviđa li im se ili ne. A što se god brani biva slađe i cijela tekma oko Thompsona mu je samo koristila jer se mlada buntovna populacija u nedostatku punka priklonila njemu.

    U cijelom je svijetu ok biti domoljuban samo je kod nas to sramota. Pa kaj fali pozdravu Za dom spremni?! To je isto kao da ti čovjek na cesti ne smije reći Zdravo! - a da ga ne proglasiš komunjarom. Bitan je sadržaj.

    Osobno nema ništa protiv njega jer dok sam bila mića curica s frendicama sam pjevala njegove Čavoglave, a od ostatka se ograđujem kao i od bombončića na tehno-partiju kojeg sam također znala posjetiti. Ne droga! Ne alkohol! Ne vrijeđanje!
  3. avatar
    Boris
    06.08.2008. 19:36
    hehe bolje je da nam pjeva Goran Bare - tema - samoooo ljubav i kako sam prodao vrata od stana za drogu
  4. avatar
    Boris
    06.08.2008. 19:38
    hej marna, budu oni sebi pomogli, al tebe budu pustili na miru - cak i ak nesto trebas
  5. avatar
    AnaK
    06.08.2008. 22:00
    Vratila nam se Marna! Živjela!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh