« Glazba
objavljeno prije 20 dana i 5 sati
NAJAVE

The Chain Of Music (Venues) Pluralism koncert 1. lipnja

Bejbi Motorola, Yana Yang, The Mainstream Official + Glorex, GABIBABYDOLL

Dobar tulum danas ;)
Dobar tulum danas ;) (Arhiva)
Više o

The Chain Of Music (Venues) Pluralism

Prvi u nizu evenata The Chain Of Music (Venues) Pluralism zajedničke inicijative između Autonomnog kulturnog centra (HR) i Crne kuće 13 (RS). Cilj projekta je jačanje samoodrživosti malih glazbenih prostora unaprjeđenjem organizacijskih kapaciteta i poticanjem međunarodne suradnje.

Poznate po djelovanju po DIY načelima, organizacije upravljaju prostorima klub Attack i klub Crna Kuća CK13 te nastoje riješiti izazove s kojima se suočavaju nezavisni glazbeni prostori na jugoistoku Europe i zapadnom Balkanu.

Ti izazovi uključuju financijsku održivost, konkurenciju s mainstream prostorima i ograničene obrazovne mogućnosti za osoblje. Kako bi se riješili ti problemi, projekt nudi obrazovne programe, umjetničke rezidencije, live nastupe i mogućnosti umrežavanja. Dodatno, naglasak je na rodnoj ravnopravnosti i inkluziji te osnaživanjem žena u glazbi i uključivanjem migrantskih umjetnika/ica.

Bejbi Motorola (RS)

Bejbi Motorola je jedna od začetnica nove ere elektro-pop pravca. Od izbacivanja svoje prve pjesme "Faraoni" 2022. pa do izbacivanja albuma "Povilenela", koji predstavlja fuziju elektro i latino (dembow, neoperreo) zvuka, doživljava uspjeh kako na mainstream tako i na alternativnoj sceni. Nastupala je na mnogobrojnim festivalima i eventima na Balkanu. Ono što ju izdvaja od ostalih je specificna boja glasa, tvrdi tehno sound i nezaboravna energija koju pubilka na nastupima itekako osjeti.

Yana Yang (HR)

Prognoza vremena za subotu: nabrijana Yana baca vas u oko uragana! Ponesite sigurnosnu opremu - buraz bassicb0i ispušta frekvencije od najdubljih do najmasnijih. Eto trap party na globalnoj karti - banite svi! Ispričnice ne primamo!

The Mainstream Official (SE)

Glazbeno-scenski duo i kazališna trupa koja plesni podij pretvara u politički nabijenu himnu. Njihove kazališne izvedbe spajaju suvremenu filozofiju, mainstream kulturu i absurdizam. Njihova glazba obuhvaća žanrove house, electro i hardstyle, s tekstovima koji zagovaraju svijet bez granica i prava na vlasništvo. Njihovu predstavu "Deep fried state" možete pogledati 30.05. u šatoru Cirkobalkane u dvorištu Pogona Jedinstvo u sklopu 27. Festivala alternativnog kazališnog izričaja.

Glorex (SI)

Glorex je slovenska DJ-ica, protagonistkinja kolektiva "Lekker" i članica serijala "Double Date". Njen izbor glazbe karakteriziraju snažni basovi, dinamičnost s prizvukom 90-ih, protežući se od techna, tranca i breakbeatova do povremenog psy-tranca i ghetto techa. U posljednje tri godine, nastupala je na nekoliko velikih događanja, uključujući Nikolo, LINK Ch0 x MENT i VOW festival.

GABYBABYDOLL (CL/HR)

Gabibabydoll (oni), rođen/i u Čileu i trenutno kao pripadn/ici hrvatske dijaspore u Berlinu. Kao organizator/i splitskog kolektiva Queeranarchive, suorganizirali su klupske programe poput Tease4Tease, Polyglot i Rat Girl Summer. Ovi večernji klupski programi bili su usmjereni na stvaranje sigurnijih klupskih prostora bez rodno uvjetovanog nasilja, uz osnaživanje veza između queer umjetnika/ca iz regije bivše Jugoslavije. Dok su u regiji, Gabijev/i najdraži/e trenuci iza pulta bili su na Grounded festivalu (Si), Panorama i Attack festivalu (ZG), Smoqua festivalu (Ri), Rosa Pistola i zagrebačkom after pride partyju.

01.06.2024. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh