« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
INMUSIC

The Beat Fleet na nultom danu T-Mobile INmusica

Splitska ekipa koja već godinama uveseljava slušatelje svojim jedinstvenim pjesmama stiže na zagrijavanje

The Beat Fleet TBF T-Mobile INmusic
The Beat Fleet TBF T-Mobile INmusic (INmusic)
Više o

TBF

,

T-Mobile INmusic

,

vodenjak godišnji horoskop

,

akcija

Njihov izraz je direktan, ali i alegoričan. Donose pozitivan zvuk, od reggaea, duba, funka, junglea i afro-beata... Poznati su po društveno angažiranim tekstovima pjesama, video spotovima koji su uvijek koncipirani kao kratki filmovi te sjajnim i originalnim nastupima.

Oni su The Beat Fleet i dolaze na nulti dan T-Mobile INmusic festivala!

Već su prvim albumom „Ping-Pong: umjetnost zdravog đira" dobili posebno mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni. Prvijenac je donio tekstove kroz koje se provlači socijalna nota, a glazbene podloge, načinjene isključivo korištenjem biranih samplova koje je bend spajao u cjelinu zajedničkim radom u studiju, izdvojile su ih, kako od hrvatske, tako i od svjetske hip-hop produkcije.

Tekstovi koji realno i kritički komentiraju hrvatsku javnost obilježili su i njihove sljedeće albume - „Uskladimo toplomjere" (2000.), „Maxon Universal" (2004.), „Galerija Tutnplok" (2007.). Na „Maxon Universal", za razliku od prethodna dva albuma, započinju snimati glazbu instrumentalno, a samplove i scratcheve koristiti kao dodatke. Posebnosti posljednjeg albuma „Galerija Tutnplok" pridonijelo je i njegovo likovno oblikovanje -  koncept albuma pratila je izložba radova dvanaestorice splitskih umjetnika, a omot albuma predstavljao je ujedno i njezin katalog.

Albumi su im redom odlično prihvaćeni od strane publike i kritike te višestruko nagrađivani, a s iščekivanjem se očekuju nova dva izdanja najavljena za ovu godinu - unplugged album „Perpetuum fritule" te najnoviji studijski uradak. Uz sjajne i uspješne albume, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim ni njihovi odlični nastupi, koji ćemo imati priliku pogledati nultog dana T-Mobile INmusica!

Diskografija / Studijski albumi

1997. „Ping-pong: umjetnost zdravog đira"
2000. „Uskladimo toplomjere"
2004. „Maxon Universal"
2007. „Galerija Tutnplok"

http://tbf.dalmatino.de/

http://www.myspace.com/thebeatfleet

01.06.2010. 08:27:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh