« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
ŠTETA

The Bambi Molesters odlaze u povijest

Svim dragim prijateljima i r'n'r braći i sestrama s kojima smo se zabavljali sve ove godine želimo reći jedno veliko hvala i doviđenja u nekom malom klubu...

The Bambi Molesters prestaju s radom
The Bambi Molesters prestaju s radom (Arhiva)
Više o

The Bambi Molesters

,

prestanak rada

The Bambi Molesters, sisački bend s međunarodnom reputacijom objavio je na službenoj Facebook stranici da nakon 23 godine prestaje s radom, ne navodeći razloge za takvu odluku.

Troje od četvero članova grupe, gitarist Dinko Tomljanović, basistica Lada Furlan Zaborac i bubnjar Hrvoje Zaborac, potpisali su se pod objavu u kojoj stoji da bi se s njihovom novom pjesmom "Last Summer Song" htjeli pozdraviti i reći da je njihovo uzbudljivo putovanje s The Bambi Molesters završilo.

"Svim dragim prijateljima i r'n'r braći i sestrama s kojima smo se zabavljali sve ove godine želimo reći jedno veliko hvala i doviđenja u nekom malom klubu", poručili su, dodavši da dečkima iz grupe The Strange (njihovog usputnog projekta u okviru kojeg je "Last Summer Song" objavljena) žele puno uspješnih koncerata.

Sisačka četvorka instrumentalista (osim potpisnika objave tu je i Dalibor Pavičić na gitari), okupila se 1995. pod imenom The Bambi Molesters, oživljavajući garažni i surf rock iz šezdesetih godina.

Simpatije publike i kritike osvajaju već prvim albumom "Dumb Loud Hollow Twang", objavljenim 1997. za malu nezavisnu etiketu Dirty Old Town.

Bend se s vremenom afirmirao kao jedan od najznačajnijih na svjetskoj surf-rock sceni, o njima pišu ugledni glazbeni časopisi, puštaju ih na važnim radio postajama i postaju prepoznatljivi po energičnim koncertnim nastupima diljem svijeta.

Snažan vjetar u leđa dobivaju četiri godine nakon osnutka, kada u Kopru nastupaju kao predgrupa slavnih R.E.M.-ovaca, kojima se pridružuju i na njihovoj europskoj turneji 2003.

Iduće godine počinju suradnju s Chrisom Eckmanom, predvodnikom benda The Walkabouts, te nastupaju pod imenom The Strange.

Objavili su šest albuma, dva DVD-a od kojih "Backstage Pass" vodi kroz njihovu turneju s R.E.M-om i niz suradnji na kompilacijama.

U ljeto 2010. album "As the Dark Wave Swells" našao se na 12. mjestu na listi najprodavanijih albuma na Amazonu u kategoriji rock 'n' roll glazbe.

Pjesme su im objavljivane i u filmovima i serijama - 2013. popularna TV serija "Breaking Bad" koristila je njihov instrumental "Chaotica" s albuma "Sonic Bullets: 13 From the Hip", objavljenog deset godina ranije.

29.07.2018. 16:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh