« Fun
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
RIJEČI U MINUTI

Test: Koliko brzo doista čitate?

Surfajući bespućima interneta naišli smo na ovaj vrlo zanimljivi test, koji na jednostavan način mjeri koliko brzo čitate, nakon čega vaš rezultat usporedi s prosjekom

Fotografija vijesti
Više o

test

,

čitanje knjiga

,

čitanje

,

brzo čitanje

Ako ste poput većine ljudi, vrlo je vjerojatno da za sebe mislite kako čitate relativno brzo. Ipak, mnogi od nas mogli bi se iznenaditi kako je ono što podrazumijevamo pod „relativno brzim" zapravo vrlo sporo kad se usporedi s brzinom čitanja nekih drugih ljudi.

Surfajući bespućima interneta naišli smo na ovaj vrlo zanimljivi test, koji na jednostavan način mjeri koliko brzo čitate, nakon čega vaš rezultat usporedi s prosjekom.

Žena koja već šest godina zaredom drži titulu najbrže čitačice na svijetu Britanka je Anne Jones koja s razumijevanjem čita nevjerojatnih 4700 riječi u minuti (ne, nije greška!). Štoviše, Anne je pročitala posljednju knjigu o Harryju Potteru svega 47 minuta nakon što je počela njena prodaja u trgovinama, nakon čega je za The Independent napisala ekskluzivnu recenziju.

Bilo kako bilo, baratate li dovoljno dobro engleskim jezikom, testirajte svoju brzinu čitanja i ne zaboravite nam se pohvaliti svojim rezultatima.

Sretno!

14.05.2012. 18:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh