« Ekosfera
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
HMMM...

Tesla ruši 90 hektara šume da izgradi Gigafactory

Plan je američke kompanije do kraja mjeseca raskrčiti zemljište veličine 300 hektara na kojem se prostire 92 hektara većinom borove šume

Ekološka proizvodnja my ass :)
Ekološka proizvodnja my ass :) (Arhiva)
Više o

Šuma

,

Tesla

,

Gigafactory

Američki proizvođač električnih automobila Tesla dobio je u četvrtak bitku protiv aktivista za zaštitu okoliša u Njemačkoj, ishodivši od suda zeleno svjetlo za krčenje šume u blizini Berlina radi gradnje prve tvornice u Europi.

Sud je prošle subote obustavio sječu zbog tužbe ekoloških udruga da bi mogla ugroziti vodoopskrbu i infrastrukturu.

Plan je američke kompanije do kraja mjeseca raskrčiti zemljište veličine 300 hektara na kojem se prostire 92 hektara većinom borove šume, započeti proizvodnju u srpnju 2021. i godišnje proizvoditi 500 tisuća vozila.

U četvrtak je sud odbacio tužbu udruga, istaknuvši da je njegova presuda konačna.

Tesla je u studenom prošle godine objavio da je za lokaciju svoje prve europske tvornice izabrao Berlin.

Regionalne vlasti podupiru njihove planove dok se građani protive sječi šume, a radove koče i neeksplodirane američke bombe iz Drugog svjetskog rata, otkrivene prilikom pripreme zemljišta.

Parlamentarni zastupnici poslovnim krugovima sklonih kršćanskih demokrata (CDU) i liberala (FDP) upozoravali su pak da će pravna bitka protiv Teslinog Gigafactoryja ozbiljno narušiti imidž Njemačke kao lokacije s dobrim uvjetima za poslovanje, podsjeća Reuters.

22.02.2020. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh