« Svijet
objavljeno prije 13 godina
HAMID KARZAI:

Terorizam se širi i više no ikad prijeti Afganistanu i regiji

Terorizam je postao toliko snažan da nijedna zemlja ne može biti pošteđena od toga zla, kaže Karzai

Karzai
Karzai (Getty Images)
Više o

Afganistan

,

terorizam

,

Hamid Karzai

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai na međunarodnoj konferenciji o terorizmu u Teheranu na kojoj je sudjelovalo više predsjednika država rekao je da se terorizam "širi i više no ikad prijeti Afganistanu i regiji", prenosi Hina.

"Na žalost, unatoč svim rezultatima na području školstva i obnove infrastrukture, ne samo da Afganistan nije postao miran i siguran, već se terorizam širi i više no ikad prijeti Afganistanu i regiji", istaknuo je Karzai u govoru pred iranskim, pakistanskim i iračkim kolegom koji je prenosila televizija.

"Mir i stabilnost naših zemalja su ugroženi (...) njihova opstojnost i cjelovitost su stvarno ugroženi", upozorio je Karzai rekavši da se "sve zemlje u regiji moraju boriti protiv terorizma".

"Terorizam je postao toliko snažan da nijedna zemlja ne može biti pošteđena od toga zla", dodao je. Ipak je ocijenio da se "problemi u Afganistanu moraju rješavati dijalogom i mirnim putem" a ne oružjem.

Karzaijeva izjava dolazi u času kada su Sjedinjene Države najavile da će do 2012. povući iz Afganistana trećinu svojih snaga.

Napadi su gotovo svakodnevna pojava u Afganistanu, usprkos desetogodišnjoj nazočnosti zapadnih vojska koje su nakon atentata 11. rujna 2001. ušle u zemlju i svrgnule talibanski režim.

Dok je Karzai držao govor, u pokrajini Logaru, južno od Kabula, eksplodirala je autobomba, pri čemu je poginulo najmanje 30 osoba.

25.06.2011. 12:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh