« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
RODBINA IZ ILOVIKA

Teresa Scanlan - Miss Amerike hrvatskog podrijetla

Ljepotica Teresa Scanlan koja je nakon titule Miss Nebraske osvojila i krunu Miss Amerike ima hrvatske korijene

Teresa Scanlan
Teresa Scanlan (Facebook)
Više o

misice

,

Teresa Scanlan

,

Miss Amerike 2011.

,

Ilovik

Teresa Scanlan u subotu je u Las Vegasu izabrana za Miss Amerike 2011. Ima samo 17 godina pa je ujedno druga najmlađa pobjednica u 90-godišnjoj povijesti tog natjecanja, prenosi Hina. 

Plavokosa ljepotica iz gradića Geriga koja je 2010. postala Miss Nebraske, dolazi iz obitelji sa šestoro djece, a djed i baka su joj emigrirali u SAD s otoka Ilovika, južno od Lošinja, koji je više puta posjetila, kako je kazala članu žirija Tonyu Dovolaninu, prenosi u nedjelju Las Vegas Sun.

Scanlan je naslov Miss Amerike osvojila u konkurenciji s 52 natjecateljice, ističući se ne samo ljepotom već i glazbenim talentom, obrazovanošću, informiranošću o aktualnim zbivanjima i ambicioznim programom vezanim uz prehrambene poremećaje mladih.

U dijelu natjecanja u kojem sudionice pokazuju talente, Scanlan je na klaviru izvela skladbu "White Water Chopsticks", a odgovarajući na pitanje koju je postavio prolaznic s ulice u Las Vegasu o depešama WikiLeaksa, odgovorila je kako treba postojati ravnoteža između slobode govora i zaštite države od potencijalne "špijunaže" onih koji mogu iskoristiti te dokumente kako bi napali SAD, što se očito dojmilo žirija.

Scanlan je prošle godine maturirala u srednjoj školi Scottsbluff High u Gerigu, koji ima 8000 stanovnika, te uzela godinu stanke kako bi se natjecala za Miss. Nada se da će upisati pravo te postati sutkinja a poslije političarka, navodi se na internetskoj stranici organizacije Miss America. U najuži izbor za Miss Amerike ušle su i Emoly West iz Oklahome, Jacquie Brown iz države Washington, Jalee Fuselier s Havaja i Alyse Eady iz Arkansasa.

Ovogodišnju je finalnu večer izbora, održanu u dvorani Planet Hollywood u Las Vegasu, vodio Chris Harrison iz reality showa "The Bachelor", a prvi puta nakon 2005. uživo je je prenosila TV mreža ABC.

Ovogodišnjim je izdanjem izbora obilježena 90. godišnjica natjecanja za Miss Amerike, pa je tim povodom na pozornicu izašlo 47 bivših misica.

16.01.2011. 19:42:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh