« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
KORIST

Telegram dobio 70 milijuna novih korisnika

Aplikacija Telegram je zahvaljujući šestosatnoj blokadi Facebooka i usluga razmjene poruka kao što su WhatsApp, Instagram i Messenger dobio preko 70 milijuna novih korisnika

Telegram je iskoristio šansu ;)
Telegram je iskoristio šansu ;) (Arhiva)
Više o

Facebook

,

WhatsApp

,

Messenger

,

Telegram

Facebook je blokadu pripisao "neispravnoj promjeni konfiguracije", što je 3,5 milijarde njihovih korisnika spriječilo u pristupu uslugama WhatsAppa, Instagrama i Messengera. Problem je uzrokovao pad globalnog sustava koji je trajao više od šest sati.

"Dnevna stopa rasta Telegrama premašila je sva očekivanja. Izrazili smo dobrodošlicu izbjeglicama s drugih platformi, njih preko 70 milijuna u jednom danu", napisao je Durov na svom Telegram kanalu.

Dodao je da su neki korisnici u Sjevernoj i Južnoj  Americi možda imali manjih poteškoća jer su milijuni ljudi u isto vrijeme pohrlili na Telegram, aplikaciju za slanje teksta i multimedijalnih poruka na Android, iOS i Windows uređajima, ali je usluga za većinu korisnika uobičajeno dobro radila.

Rusija je priopćila da je taj incident pokazao da je Moskva bila u pravu kada je razvila vlastite suverene internetske platforme i društvene mreže.

09.10.2021. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh