« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
KONCERT ZA ISTINU

Telefoni za pomoć hrvatskim generalima bili su blokirani?

Na koncertu "Za istinu" od telefonskih poziva prikupljeno je više od 100.000 kuna, a oko 50.000 kuna prodajom slika

Spaladium Koncert thompson
Spaladium Koncert thompson (Ante Cizmic / CROPIX )
Više o

humanitarni koncert

,

hrvatski generali

,

Spaladium Arena

,

Down - Rijeka 21

,

nuklearni vlak

Predsjednik splitsko-dalmatinske županijske HVIDR-e Kristian Petric izjavio je kako su sinoć za vrijeme trajanja humanitarnog koncerta "Za istinu", koji je održan u splitskoj Spaladium areni, telefoni bili "blokirani" te mnogi građani nisu mogli ostvariti telefonski poziv od kojeg je novac namjenjen za pravnu pomoć hrvatskim generalima.

"Nisu nam poznati razlozi zbog kojih su telefoni bili 'blokirani' ali nastojat će mo ih utvrditi. Po završetku koncerta, kad su telefoni odblokirani, uslijedili su brojni pozivi te vjerujemo da će to doprinijeti dodatnom prikupljanju novaca", rekao je Petric.

Na koncertu "Za istinu" od telefonskih poziva prikupljeno je više od 100.000 kuna, a oko 50.000 kuna prodajom slika, priopćili su organizatori nakon koncerta kojem je nazočilo više tisuća posjetitelja.

Petric je izjavio kako će 70 posto prikupljenih novaca biti namijenjeno za pravnu pomoć hrvatskim generalima u Haagu, a 30 posto onima koji su u pritvoru u Hrvatskoj.

Na koncertu su, uz ine, nastupili Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Ratomir Kliškić, Dražen Žanko, Mate Bulić, Dražen Zečić, Marko Perković Thompson, Tomislav Bralić, Klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".

Koncert su organizirali HVIDR-a splitsko-dalmatinske županije i nacionalna Zaklada za istinu o Domovinskom ratu, pod pokroviteljstvom Grada Splita i splitsko-dalmatinske županije.(hina/metro-portal)

14.06.2010. 09:20:21
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    atlantida
    14.06.2010. 10:11
    Sramotno je da u ovoj "pravnoj" državi narod skuplja novac za pravnu pomoć generalima koja bi im trebala biti osigurana od strane države. Ne znam kamo ovaj novac odlazi, ali zar u cijeloj Hrvatskoj ne postoji pravnik patriot koji bi s ponosom branio ove nesretne ljude, a uz put podigao i sebi rejting?
  2. avatar
    netko
    14.06.2010. 10:15
    zašto bi morali skupljati pomoc za ljude koji su u zatvoru? bolje bi bilo da novac daju djeci i bolesnima
  3. avatar
    ARMAGEDON
    14.06.2010. 13:21
    Ti generali imaju toliko novca da bi oni mogli pomagati nama. U to malo rata stekli su nekretnine, firme i živu lovu, pa ne kužim šta im ja ili neki drugi mali Hrvat može dati. Smiješno. Ali zato je odlično tempirano na početak turističke sezone. Neka vide stranci koja smo mi čušpajz država.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh