« Biznis
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
DOBAR POTEZ

Tele2 potpisao Povelju o raznolikosti

Potpisivanje Povelje znak je pozitivnih promjena u Hrvatskoj, jer ukazuje na porast razumijevanja društveno odgovornih praksi, kao i posvećenost prema poštivanju, toleranciji i poticanju raznolikosti

Potpisana Povelja o raznolikosti Hrvatska
Potpisana Povelja o raznolikosti Hrvatska (Tele2)
Više o

Tele2

,

HR PSOR

,

Povelja o raznolikosti

U organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), u Zagrebu je održano svečano inicijalno potpisivanje Povelje o raznolikosti Hrvatska. Povelju su usvojila 34 poduzeća i organizacije, od kojih je, osim Tele2, 5 kompanija u švedskom vlasništvu.

Prema podacima iz istraživanja koje je proveo Ured pučke pravobraniteljice 40% građana doživjelo neki oblik diskriminacije, od čega najveći dio odlazi na područje rada i zapošljavanja. Potpisivanje Povelje znak je pozitivnih promjena u Hrvatskoj, jer ukazuje na porast razumijevanja društveno odgovornih praksi, kao i posvećenost prema poštivanju, toleranciji i poticanju raznolikosti koja dovodi do prosperiteta kompanije, ali i društva u cjelini.

„Tele2 od samih početaka svog poslovanja ima jasno postavljene vrijednosti koje cijeni i podržava. Jedna od njih je i sloboda svake osobe da bude ono što je i da svojom sinergijom s ostalim članovima tima djeluje u smjeru napretka. U svom poslovanju vodimo brigu o našim zaposlenicima, pa s ponosom ističemo rodnu ravnopravnost budući da su u Tele2 žene zastupljene u Upravi kompanije s 33%, dok je udio žena u management timu čak 67%. Također smo orijentirani na dobrobit naših korisnika, partnera, ali i zajednice u kojoj djelujemo. Vrlo smo angažirani u društveno odgovornom poslovanju, ali i u volonterskim projektima u kojma sudjeluju naši djelatnici. Za nas je potpisivanje Povelje o raznolikosti prirodan nastavak onoga što svakodnevno činimo i čemu težimo, a to je napredak i boljitak svakog člana društva.", izjavio je prilikom potpisivanje Povelje predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska gosp. Viktor Pavlinić.

Raznolikost je jedna od temeljnih vrijednosti modernog društva. Zaposlenice i zaposlenici, u svojoj raznolikosti, sa svojim vještinama, kreativnošću i inovativnošću predstavljaju ključ dugoročnog uspjeha svake organizacije. Raznolikost omogućuje ostvarivanje punog potencijala svake osobe, a politika raznolikosti i nediskriminacije

na radnom mjestu preduvjet je razvoju kreativnosti, inovativnosti i individualnih talenata. U svijetu globalizacije i društvenih promjena, sposobnost prihvaćanja i razumijevanja raznolikosti predstavlja važan preduvjet za razumijevanje klijenata i poslovnih partnera. Stoga se, u skladu s Ustavom i zakonima Republike Hrvatske, zalažemo za zaštitu od diskriminacije te razvoj raznolikosti i jednakih mogućnosti.

05.10.2017. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh