« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
SUPER!

Tekućom dijetom do rješenja problema

Tekuća dijeta ima obroke koji nisu bogatiji od 800 kalorija i radi fantastično

Evo ručka od 800 kalorija :)
Evo ručka od 800 kalorija :) (Shutterstock)
Više o

Counterweight

,

tekuća dijeta

Counterweight, testni britanski program mršavljenja spasio je živote mnogih ljudi, a radi se o dijeti tekućom hranom koje je nevjerojatno učinkovita za skidanje kilograma i vraćanja organizma u normalno stanje.

Tromjesečni program prehrane tekućom dijetom temeljen je na balansiranim, hranjivim i laganim tekućim obrocima koji nisu teži od 800 kalorija. Ovakav način prehrane izuzetno je učinkovi kod dijabetičara, na kojima je prvo i isproban.

Iako mnogi nutricionisti vjeruju da tekuća prehrana nije najbolje rješenje jer se njome prebrzo gubi na težini, to je u stvari posljedica brže izmjene tvari u organizmu koji se ne muči probavljanjem teške hrane.

Ljudima je potrebno neko vrijeme da se priviknu na tekuću prehranu, jer ona daje proseban osjećaj sitosti. Kod trećine dragovoljaca koji su prešli na taj način prehrane došlo je do gubitka 15 do 20 kilograma koje nisu vratili za godinu dana.

S druge strane, Danci su ovu dijetu primjenili na ljudima koji imaju osteoartritis koljena, a nakon dijete 60 posto bolesnika osjećalo je manje bolova u koljenima, poboljšalo je pokretljivost i izgubili su višak kilograma.

 

25.03.2013. 21:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh