« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
DROGA KOLINSKA

Tedeschi: U Hrvatsku će ući brojne slovenske i srpske marke

Nakon što je Atlantic Grupa preuzela Drogu Kolinsku, omogućen je jači ulazak slovenskih i srpskih marki na hrvatsko tržište

Emil Tedeschi
Emil Tedeschi (Srecko Niketic / CROPIX)
Više o

atlantic grupa

,

Emil Tedeschi

,

Droga Kolinska

Droga Kolinska je, po mišljenju Emila Tedeschija, prvog čovjeka hrvatske Atlantic Grupe koja je nedavno preuzela slovensku prehrambenu tvrtku, dobro vođeno poduzeće koje je dobrim dijelom već restrukturirano.

"Idealnijeg partnera za sinergiju ne bismo mogli naći", kazao je Tedeschi u razgovoru za mariborski dnevni list "Večer" u izdanju od subote, prenosi agencija STA.

Tedeschi je također istaknuo da će sve četiri tvornice u Sloveniji ostati te da će se dvije i širiti. Sve su, kako je objasnio, "optimalno pozicionirane", ne samo za slovensko tržište već i za cijeli EU, a slično važi i za Drogine tovarnice u Srbiji i Makedoniji.

>> Tedeschi za 382 milijuna eura kupio Cocktu, Smoki, Barcaffee...

Spomenuo je i novu tvornicu argete u Sarajevu koja je, smatra Tedeschi, najsuvremenija u BiH. "Konfiguraciju nećemo mijenjati, težit ćemo za sinergijom na način da objedinimo nabavu sirovina", rekao je Tedeschi. U objedinjenom poduzeću veće su mogućnosti zapošljavanja i prodaje proizvoda, a više posla bi se moralo odraziti na sigurnost i bolje životne uvjete za zaposlene, smatra Tedeschi.

Prema njegovim riječima, preuzimanje Droge Kolinske značit će jači ulazak nekih slovenskih i srpskih robnih marki na hrvatsko tržište, a analitičari ocjenjuju da će u tome svakako pomoći jaka Atlanticova distribucija.

Kriza i pad kupovne moći

Tedeschi vjeruje da će regija izaći iz krize, podsjetivši da njegova tvrtka ima iznadprosječne rezultate. Kriza se međutim, dodao je, jako osjeti, prvenstveno kroz pad kupovne moći.

Podsjetio je da bivša Jugoslavija ostaje najveće tržište njegove grupacije. Čak 90 posto prihoda ostvaruje se na tržištu jugoistočne Europe, a 10 posto na tržištu zapadne Europe i Rusije.

Drogu Kolinsku ne namjerava dalje prodavati, ali će, ako se nađe kupac s dobrom cijenom, prodati zemljište u središtu Ljubljane gdje se nalazila bivša Kolinska, prenosi STA.(hina/metro-portal)

10.07.2010. 13:45:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh